19 Μάρτιος, 2019

Στις ευρωεκλογές δεν υπάρχουν τα διλήμματα των εθνικών εκλογών

Θόδωρος Τσίκας

Συνέντευξη του Θόδωρου Τσίκα, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι στο Δίκτυο Περιφερειακών Καναλιών HELLASNet TV, και στην δημοσιογράφο Έλενα Σώκου

O Θόδωρος Τσίκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, έδωσε συνέντευξη στο Δίκτυο Περιφερειακών Καναλιών HELLASNet TV, και στην δημοσιογράφο Έλενα Σώκου.

Επεσήμανε ότι «στις ευρωεκλογές δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να τίθενται τα διλήμματα των εθνικών εκλογών. Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που προσπαθούν να κάνουν τις ευρωεκλογές, πρόκριμα των εθνικών εκλογών» καθώς και ότι «τα "αντι-δεξιά" και τα "αντι-ΣΥΡΙΖΑ" μέτωπα είναι διχαστικά, και δεν βοηθούν τον ουσιαστικό διάλογο για λύσεις στα προβλήματα».

Συνέχισε λέγοντας ότι το Ποτάμι επιδιώκει να εκφράσει τους σκεπτόμενους πολίτες του προοδευτικού Κέντρου, της εκσυγχρονιστικής Κεντροαριστεράς, του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού, με ευρωπαϊστική σκέψη και νεωτεριστικές ιδέες, που αισθάνονται σήμερα πολιτικά ακάλυπτοι.

«Το Ποτάμι θέλει μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Εντάσσεται στην καμπάνια του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Θέλουμε μια Ευρώπη πολιτικά συνεκτική, ισχυρό πόλο στον κόσμο με ενιαία φωνή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχερικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., σχολίασε ότι «βοήθησε πολύ τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας. Απαιτείται όμως αναδιάρθρωση καλλιεργειών, ώστε να παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα που να έχουν ζήτηση στις αγορές.»

Τέλος σχολίασε σχερικά με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην Ε.Ε., ότι «δεν πρέπει να κλείσει. Μόνο έτσι θα μπορεί να ελέγχεται η εσωτερική της κατάσταση και η συμπεριφορά της προς τις γειτονικές χώρες.»

Δείτε το βίντεο: