28 Μαΐου, 2016

«Στη Γερμανία άλλαξαν πρωτεύουσα σε μια μέρα και εμείς σκεφτόμαστε χρόνια να αλλάξουμε όροφο σε μια υπηρεσία»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί του Σαββάτου 28 Μαΐου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στο κανάλι ΕΨΙΛΟΝ συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής Συμβαίνει Τώρα με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή παίζεται θέατρο και όχι μόνο από τον κ. Καμμένο. Οι υπουργοί υπογράφουν και οι βουλευτές ψηφίζουν κλαίγοντας, πονώντας, ματώνοντας. Στόχος τους είναι η παραμονή στην εξουσία και για αυτό ψηφίζουν ακόμα και πράγματα που δεν πιστεύουν κι αν ήταν άλλη η κυβέρνηση αυτοί θα ήταν «στα κάγκελα».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, εκτίμησε πως δεν πρέπει να θρηνούμε ούτε να πανηγυρίζουμε. Η κυβέρνηση αγόρασε χρόνο με δυσβάστακτους όρους αλλά με υπερφορολόγηση δεν θα έρθει έτσι η ανάπτυξη.

‘Εδωσε ως παράδειγμα περιστολής δαπανών τη χρήση αναξιοποίητων ιδιόκτητων κτιρίων του Δημοσίου για τη στέγαση των Υπηρεσιών του αντί της ενοικίασης άλλων. Διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η Γερμανία να μετέφερε σε μιαν ημέρα την πρωτεύουσά της από τη Βόννη στο Βερολίνο (χιλιάδες υπηρεσίες και υπάλληλοι) και το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να προβεί σε μια μεταστέγαση σε διαφορετικό όροφο.

Αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα των πλαστών πτυχίων, διευκρίνισε πως η υπόθεση δεν αφορά μόνο πλαστούς τίτλους αλλά και παράτυπες λειτουργίες ιδρυμάτων που προσπάθησε να αντιμετωπίσει νόμος επί υπουργίας Γιαννάκου και πως το ζήτημα είχε μπει, με ευθύνη προηγουμένων κυβερνήσεων, κάτω από το χαλί για κάποια χρόνια.

Επεσήμανε πως δεν αρκεί η παρακολούθηση των οικονομικών δεικτών αλλά χρειάζεται η υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις, στην αντίθετη κατεύθυνση των διχαστικών δηλώσεων Κυρίτση και της χάραξης διαχωριστικών γραμμών. ‘Εκρινε πως ζητούμενο είναι τα αναπτυξιακά και όχι φοροεισπρακτικά μέτρα, ώστε με την αύξηση της παραγωγής να προκύψει πλούτος προς διανομή. Απέρριψε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης καθώς η στάση των 8 κομμάτων της Βουλής έναντι της ευρωπαϊκής προοπτικής είναι διαφορετική.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, επισημαίνοντας πως αν επιμείνουμε στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ» όπως πάει να βάλει ο κ. Κυρίτσης, οι προσκείμενοι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα βρεθούν με παρέα που δεν θα τους αρέσει….

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής

Σχετικά