4 Μάιος, 2015

Στερούμαστε συνέχειας

του Αλέξανδρου Μαλλιά Μία χώρα η οποία βρίσκεται στην δύνη όπως είναι η Ελλάδα πρέπει να έχει μία ισχυρή οικονομία ώστε να την χρησιμοποιήσει για την εξωτερική πολιτική της.

Στο κανάλι SBC βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξανδρος Μαλλιάς πρέσβης επί τιμή και πολιτικός υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Για όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και για τα γεωπολιτικά μίλησε ο Αλέξανδρος Μαλλιάς. Σε συμβούλιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκε ο κ. Μαλλιάς και κλήθηκε να σχολιάσει. Λόγω του απορρήτου δεν είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τα όσα συζητήθηκαν αλλά μίλησε για κλίμα εμπιστοσύνης και σύμπνοιας. Όσο πιο αποτελεσματική είναι η συνεννόηση εντός μίας χώρας τόσο καλύτερα λειτουργεί η αποτροπή εξωτερικών παραγόντων είπε για το συμβούλιο.

Μία χώρα η οποία βρίσκεται στην δύνη όπως είναι η Ελλάδα πρέπει να έχει μία ισχυρή οικονομία ώστε να την χρησιμοποιήσει για την εξωτερική πολιτική της σχολίασε σε ερώτηση για την οικονομία και την αξία της ο κ. Μαλλιάς. Όλα τα θέματα είναι θέμα ωριμότητας είπε ο πρέσβης επί τιμή. Για παράδειγμα του παραπάνω ο κ. Μαλλιάς έδωσε τα ενεργειακά και είπε συγκεκριμένα ότι ένας αγωγός από τη στιγμή που θα συλληφθεί ως ιδέα μέχρι την υλοποίηση της χρειάζεται τουλάχιστον μία δεκαετία και ότι ο βίος καμίας κυβέρνησης δεν μπορεί να κρατήσει τόσα χρόνια.

Για το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας και τη διασφάλιση της συνέχειας της γνώσης μίλησε ο κ. Μαλλιάς.

Δείτε παρακάτω τα όσα είπε ο Αλέξανδρος Μαλλιάς στην εκπομπή:

[youtube id="BHBVg77t6Xw"]

* Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς είναι πρέσβης επί τιμή και πολιτικός υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

4 Μαΐου 2015, SBC