19 Ιούνιος, 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: Να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη Δημοκρατία και την Ευρώπη

Ποτάμι

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη Δημοκρατία και την Ευρώπη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Δευτέρας, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το περιστύλιο της Βουλής, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διερωτήθηκε με ποια θέση θα πάει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής και επεσήμανε την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

Νομίζω ότι το ερώτημα του ελληνικού λαού είναι σήμερα το πρωί ένα. Με ποια θέση θα πάει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής. Θα ακούσει τις φωνές της μαινάδας του Συντάγματος περί χρεοκοπίας; Θα ακούσει τις φωνές που βγαίνουν από το κόμμα του για επιστροφή στη δραχμή; Ή θα ακούσει κάποιους υπουργούς που δημιουργούν σενάρια τρόμου στην ελληνική κοινωνία, είναι κρατιστές και λένε ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη αλλά είναι το Ιράν, η Ρωσία και η Βενεζουέλα; Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αυτών που πιστεύουν στη Δημοκρατία και την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει πραγματικά τον Αλέξη Τσίπρα, θα δυναμώσει τη φωνή της Ευρώπης, θα δυναμώσει τη φωνή μιας καλής συμφωνίας και θα βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση της Δευτέρας. Μένουμε Ευρώπη και θέλουμε μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε:

Η χθεσινή συγκέντρωση παρά τον φόβο του καιρού ήταν πολύ μεγάλη, και ήταν και ένα μήνυμα σε αυτούς που μπερδεύουν την μετριοπάθεια των ευρωπαϊστών με την ηττοπάθεια. Καλώ βέβαια όλους να μην καπηλεύονται αυτές τις συγκεντρώσεις. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει σε πολλές στιγμές ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν απειλείται το μέλλον του.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τη στάση της Προέδρου της Βουλής σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων σχολίασε:

Η κ. Κωνσταντοπούλου και το παρελθόν της δείχνει ότι δεν έχει καλή σχέση με τα δικαιώματα και θα την παρακαλούσαμε τουλάχιστον αυτές τις στιγμές να είναι λίγο προσεκτική. Δεν θέλω να επανέλθω στην προσωπική της στάση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα αλλά να ξέρει ότι σε αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε. Ας είναι λοιπόν επιφυλακτική, ας είναι προσεκτική και μετά τη Δευτέρα θα τα ξαναπούμε μαζί της.

Δείτε βίντεο της δήλωσης

19 Ιουνίου 2015