30 Ιανουάριος, 2018

Στα ζητήματα αρχών, δεν μπαίνουν συμψηφισμοί

Σπύρος Δανέλλης

«Το πολιτικό σύστημα όφειλε να έχει αντιληφθεί, τουλάχιστον από την χρεοκοπία και μετά, ότι το μικροκομματικό όφελος και η σκοπιμότητα δεν είναι υπεράνω του εθνικού συμφέροντος και του δημοσίου συμφέροντος», είπε ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, στην εκπομπή των Β. Λυριτζή και Δ. Καμπουράκη στο RealFM, συμπληρώνοντας πως όποιος δεν συμβάλλει στην επίλυση του Μακεδονικού, προφανώς δεν υπηρετεί την Ελλάδα, και δεν μπορεί να λέγεται άξιος πολιτικός.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου υποστήριξε, πως μια κοινωνία σε σύγχυση, μια κοινωνία που νοιώθει τη μια ήττα να διαδέχεται την άλλη, είναι ευεπίφορη στο χάιδεμα των αυτιών, ενώ όλοι αυτοί που πουλούν πατριωτισμό, έχουν πολιτικές αξιώσεις και διεκδικούν να έρθουν ως σωτήρες.

«Η ανώριμη και ανεύθυνη στάση, σε ένα εθνικό ζήτημα δίνει τροφή σε ακραίες καρικατούρες, όπως είδαμε στο απίστευτο πάνελ της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, συμπληρώνοντας πως η ακροδεξιά και όλοι οι αρνητές του κοινοβουλευτισμού τρίβουν τα χεριά τους.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα υποστηρίξει μια σύνθετη ονομασία ο Σπύρος Δανέλλης, ξεκαθάρισε πως η στάση του δεν θα εξαρτηθεί από τη στάση του κ. Καμμένου ή κάποιου άλλου, καθώς το μείζον είναι να τελειώνουμε με αυτό το εθνικό άγος.

«Γιατί στα ζητήματα αρχών, δεν μπαίνουν συμψηφισμοί και δεν μπορεί κανείς να επικαλείται τη στάση κάποιου άλλου, ως δικαιολογία της δικής του στάσης».

Για το αν θα δεχόταν μία συμφωνία που δεν έχει εξασφαλίσει την συνταγματική αλλαγή στη FYROM ο Σπύρος Δανέλλης, τόνισε πως το στρίβειν διά του αρραβώνος εξυπηρετείται με πολλούς τρόπους.

«Αν θέλουμε λύση δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι η κοινά αποδεκτή λύση που θα έρθει μετά από έναν έντιμο συμβιβασμό και θα έχει τη διεθνή εγγύηση, δηλαδή τις εγγυήσεις των εταίρων μας στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, θα είναι συμφωνία η οποία δεν θα σηκώνει υπεκφυγές για κανένα από τα δύο μέρη».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης εδώ

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος