5 Απριλίου, 2019

Σοβαρές καταγγελίες του Προέδρου της ΕΕΔΑ κατά της κυβέρνησης

Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την προσπάθεια διαμόρφωσης φιλοκυβερνητικής σύνθεσης και πλειοψηφίας στην ανεξάρτητη Αρχή, καταγγέλλει ο τομέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ποταμιού, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παραίτηση του προέδρου της ΕΕΔΑ, Γιώργου Σταυρόπουλου, ο οποίος προέβει σε σοβαρές καταγγελίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα έχουμε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κύριος Σταυρόπουλος με μια τεκμηριωμένη επιστολή στην οποία καταγγέλει κάτι πολύ σοβαρό.

Ο κ. Σταυρόπουλος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με σχετική τροπολογία να προσθέσει νέους εκπροσώπους ΛΟΑΤΚΙ και Ρομα στην σύνθεση της διαπαραταξιακής αυτής επιτροπής με σαφή σκοπό να αλλοιώσει την σύνθεση της προς όφελος του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Το Ποτάμι έχει ήδη καταγγείλει, αρκετές φορές, τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδόν από τότε που έγινε κυβέρνηση, κάνει ότι μπορεί προκειμένου να πλήξει το κύρος και την ανεξαρτησία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη αυτή τροπολογία.

Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στα θεσμικά ζητήματα είναι άνευ προηγουμένου. Αυτά δεν τα έκανε ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά όταν ο γενικός γραμματέας Μπαλτάκος είχε πει στους εκπροσώπους της επιτροπής ότι δεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το γεγονός όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί και χρησιμοποιεί ως μοχλό κάποιες ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, θα έπρεπε, μια τέτοια εκτροπή, να καταγγελθεί από όλους και πριν από όλους, από τους ίδιους τους ΛΟΑΤΚΙ υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και τις ίδιες τις οργανώσεις.

Με την ευκαιρία, είναι φανερό, ότι κάποια ΛΟΑΤΚΙ μέσα ενημέρωσης έχουν προσκολληθεί τόσο πολύ στην κυβέρνηση που δεν πρόκειται να πουν λέξη για το θέμα. Επιλέγοντας και αυτά την συμφωνία σιωπής: «δεν πά να αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αν τα παραβιάζουν οι δικοί μας δεν τρέχει κάστανο».

ΤΩΡΑ λοιπόν έχει αξία η όποια ταυτότητα σου ως ΛΟΑΤΚΙ υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Να βγεις και να καταγγείλεις ότι αρνείσαι να σε χρησιμοποιούν για να στήνουν συνθέσεις και πλειοψηφίες σε ανεξάρτητες επιτροπές.