19 Ιανουαρίου, 2015

Η σύνθετη και υψηλή φορολογία δημιουργεί αδιαφάνεια

της Αντιγόνης Λυμπεράκη Χρειαζόμαστε απλούστερο σύστημα φορολογίας με λιγότερα κλιμάκια. Δεν βλέπουμε με τιμωρητικό τρόπο κανένα ύψος εισοδήματος.

Στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Η υποψήφια με το Ποτάμι στη Β’ Αθήνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια συντονισμένη και συντεταγμένη μείωση της επιβάρυνσης» και εξέφρασε την άποψη πως η μη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, δεν είναι απόρροια κακών προθέσεων, αλλά του γεγονότος ότι οι δανειστές θα ήταν πιο θετικοί αν εμείς οι ίδιοι φέρναμε σε τάξη τα δημοσιονομικά μας.

Η κ. Λυμπαράκη συνέχισε εξηγώντας ότι: «αρχή μας είναι ότι η σύνθετη και υψηλή φορολογία δημιουργεί μία τρομερή αδιαφάνεια, βαραίνει το σύστημα και καλλιεργεί εμμέσως την φοροδιαφυγή». «Χρειαζόμαστε απλούστερο σύστημα φορολογίας με λιγότερα κλιμάκια», πρόσθεσε και διευκρίνισε πως «δεν βλέπουμε με τιμωρητικό τρόπο κανένα ύψος εισοδήματος». «Έχει σημασία το φορολογικό σύστημα να είναι δίκαιο. Πληρώνουν λιγότερο αλλά πληρώνουν όλοι», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα, η Αντιγόνη Λυμπεράκη ανέφερε ότι «η ρευστότητα της Οικονομίας απορροφήθηκε, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις».

Μιλώντας για την προεκλογική περίοδο, σχολίασε πως διέπεται από διαξιφισμό των λιγότερο αρνητικών και όχι των θετικών στοιχείων.

Αναφερόμενη τέλος στο Ποτάμι, υπογράμμισε την ανάγκη να είναι τρίτο κόμμα, είπε πως οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να βασίζεται στη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και σημείωσε πως «θα συνεργαστούμε με όποιο κόμμα ο ελληνικός λαός φέρει στην πρώτη θέση».

[youtube id="y8VDvmesAb4"]

[youtube id="F818OfgT2So"]

*Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι υποψήφια στη Β' Αθήνας

19 Ιανουαρίου 2015, ΝΕΡΙΤ