25 Φεβρουαρίου, 2015

Συνεργασία με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ιάσονας Φωτήλας

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα, συναντήθηκε χθες 24 Φεβρουαρίου 2015 ο Βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, κ. Ιάσονας Φωτήλας. Αρχικά ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Φωτήλα για την εκλογή του και ο Βουλευτής ευχήθηκε στον κ. Κατσιφάρα να συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στη νέα του θητεία και του μετέφερε την ελπίδα του να μπορέσει να βοηθήσει στο έργο αυτό.

Στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα του Νομού Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, καθώς και η εξέλιξη των έργων ΕΣΠΑ που υλοποιούνται και βαίνουν προς ολοκλήρωση. Επίσης, έγινε ειδική μνεία στα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή και θα δώσουν πνοή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, ο σιδηρόδρομος, η έλευση του φυσικού αερίου. Ακόμη, έγινε εκτενής αναφορά στα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας, δηλαδή στην ανεργία και στην ύπαρξη ανισοτήτων, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους, με το βουλευτή να δεσμεύεται να συνομιλήσει με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς για τα θέματα που συζητήθηκαν ώστε να προασπιστεί τα συμφέροντα της περιοχής.