5 Οκτωβρίου, 2018

Η συνεπής στάση του Ποταμιού φέρνει τις εκλογές πιο κοντά

Γιώργος Μαυρωτάς

 

Τη διάκριση μεταξύ υπερψήφισης της συμφωνίας περί Μακεδονικού και παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εξήγησε για πολλοστή φορά ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά την πρωινή παρουσία του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Έκρινε πως είναι ευκαιρία για τον απεγκλωβισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, διόρθωση της παραχάραξης της ιστορίας και ανατροπής του τετελεσμένου της αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία» που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία 27 χρόνια.

Υποστήριξε πως η στάση του Ποταμιού στο συγκεκριμένο θέμα δεν παρατείνει τη ζωή της κυβέρνησης αλλά αντίθετα, φέρνει τις εκλογές πιο κοντά, καθώς αναγκάζει να πέσουν οι μάσκες, ωθώντας τον κ. Καμμένο να επιλέξει μεταξύ του να άρει την εμπιστοσύνη του ή να βγάλει τη στολή του μακεδονομάχου, καθώς απλή καταψήφιση από τον ίδιο δεν αρκεί πλέον. Απόρησε μάλιστα πώς δεν το καταλαβαίνουν αυτό έγκριτοι δημοσιογράφοι που ειρωνεύονται και στάζουν χολή για το Ποτάμι, αφήνοντας μάλιστα και χυδαία υπονοούμενα για χρηματισμό. Εξήγησε πως οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες επιβάλλουν στην κυβέρνηση, αν το θελήσει, να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης εκ των προτέρων, με το Ποτάμι σε αυτήν την περίπτωση να μην εκβιάζεται. Επεσήμανε πως ακόμα και αν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό πραγματοποιηθεί αφού θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα στη FYROM και επειδή έχει την έννοια της ψήφου εμπιστοσύνης, αποτελεί μια δυνατότητα για τον κ. Καμμένο.

Στη συνέχεια, στο θέμα της φημολογούμενης bad bank που θα αναλάβει τα κόκκινα δάνεια, αναρωτήθηκε αστειευόμενος αν θα πάνε εκεί και τα υπέρογκα κόκκινα δάνεια των κομμάτων. Ολοκληρώνοντας, στάθηκε στο γεγονός ότι ο Πίνακας 12 του προσχεδίου του προϋπολογισμού παρουσιάζει αύξηση επενδύσεων για το 2018 της τάξεως του 0.8% ενώ προβλεπόταν 11%, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα νούμερα διαψεύδουν τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης. Για το νέο σήμα της ΝΔ είπε ότι δεν είναι κακό και ότι σπάει τα στερεότυπα.

Ακολουθεί το σχετικό τηλεοπτικό απόσπασμα:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του "Ποταμιού".

Πηγή: ΣΚΑΙ