1 Φεβρουαρίου, 2016

«Συναίνεση δεν χτίζεται σε κυβερνητικά θέσφατα»

Σπύρος Δανέλλης

«Θα είναι απόλυτα καταστροφικό να συρθούμε σε εκλογές», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Η τρίμηνη προθεσμία που έχει λάβει η χώρα προκειμένου να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της, εξασφαλίζοντας την παραμονή της στη ζώνη Σένγκεν, η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, καθώς και η ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό, τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα, καθιστούν κάθε συζήτηση για εκλογές αυτή τη στιγμή εκτός πραγματικότητας υποστήριξε ο Βουλευτής του Ποταμιού.

«Η περιπέτεια των εκλογών ίσως θα είναι και η οριστική καμπή, μια ευκαιρία για όσους ζητούν την οριστική έξοδό μας από την Ευρωζώνη» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Δανέλλης, αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού είπε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να φέρνει κάτι ως θέσφατο και να ζητά τη στήριξη της αντιπολίτευσης.

«Αν θέλει η κυβέρνηση συναίνεση, θα πρέπει να θέλει και συνεννόηση».

Ο Βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε πως σήμερα απαιτείται, όσο ποτέ άλλοτε, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, προκειμένου να λυθεί το ασφαλιστικό, ενώ για τη σύνταξη αυτού του συμβολαίου το βάρος και η ευθύνη πέφτει σε όλους.

«Οι πολιτικοί, τα πολιτικά κόμματα, η κοινωνία και οι παραγωγικοί φορείς οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες ώστε να υπάρξει συναίνεση» κατέληξε.

Ακούστε απόσπασμα της συνέντευξης:

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας