14 Ιουνίου, 2016

«ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, αντί για ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»

Γιώργος Μαυρωτάς

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αθήνα Θεσσαλονίκη», με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστο Γιαννούλη.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, επεσήμανε τη διαφορά μεταξύ συνεργασιών και σχηματισμού Οικουμενικής Κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι το Ποτάμι από τα 2014 υποστηρίζει τον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης από ανθρώπους που θα είναι οι καλύτεροι στους τομείς τους και θα δώσουν λύσεις, μέσα από μια ελάχιστη προγραμματική συμφωνία.

Αναφερόμενος στο κίνημα «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» διαπίστωσε πως έχει προκαλέσει έναν ανεξήγητο εκνευρισμό στην Κυβέρνηση οδηγώντας κυβερνητικούς παράγοντες όπως οι κ.κ. Φίλης και Νεφελούδης να είναι οι καλύτεροι χορηγοί επικοινωνίας της αυριανής συγκέντρωσης. Είναι πιθανόν πολίτες που αντιμετώπιζαν ουδέτερα το εγχείρημα να συμμετάσχουν προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους όχι απλώς στην πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τους τελευταίους 14 μήνες αλλά και στις πρακτικές των παραπάνω.

Παρουσίασε ως μόνη του διαφωνία με το κίνημα τον τίτλο «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» προτιμώντας να αντικατασταθεί από το «ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ», εξηγώντας πως η Κυβέρνηση πρέπει να συνέλθει από τον υπνωτισμό της σαγήνης της εξουσίας και τις ιδεοληψίες και επιτέλους να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, καθώς μέχρι στιγμής κυβερνά για την επικοινωνία και όχι την κοινωνία, αφήνοντας πίσω την ουσία. ‘Ετσι, αυτήν τη στιγμή, το καταλληλότερο σύνθημα θα ήταν «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ». Δήλωσε πως θα βρίσκεται στη Βουλή την ώρα της συγκέντρωσης, λόγω της συζήτησης περί αναπτυξιακού νόμου και κατέστησε σαφές πως το Ποτάμι θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι του είναι ώριμοι, δεν χρειάζονται κομματικές πατερναλιστικές υποδείξεις και είναι ελεύθεροι να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους. Ολοκλήρωσε, διαπιστώνοντας πως δεν είναι καλό τα κόμματα να καπελώνουν ό,τι γίνεται στην κοινωνία.

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.