11 Ιουνίου, 2015

Συνάντηση του βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων

Ποτάμι

Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά και συνεργατών του Ποταμιού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ).

Αντικείμενο της επίσκεψης της ΠΕΣΣ ήταν η ενημέρωση για το έργο και τη σημασία του σχολικού συμβούλου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, όπως επίσης και η ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει. Συζητήθηκε και αναδείχθηκε ο ρόλος των σχολικών συμβούλων σε εκπαιδευτικό, συντονιστικό και καθοδηγητικό επίπεδο καθώς και οι δράσεις τους κατά του bullying, υπέρ της εξωστρέφειας, στην κατάρτιση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στην υποδοχή παιδιών μεταναστών, στην υποστήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες κ.ά. Αναφέρθηκε επίσης ο καταλυτικός ρόλος τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία ανακύπτουν στις σχολικές μονάδες, η διαχείριση κρίσεων αλλά και οι προληπτικές τους παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης, εστιάζοντας στον τρόπο επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης με εκλογές από το σύλλογο των διδασκόντων, τη μοριοδότηση των προσόντων και τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Καταλήγοντας όλοι συμφώνησαν ότι δε χωρούν κομματικές αντιλήψεις, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες στον χώρο της εκπαίδευσης και ότι πρέπει να ξεφύγουμε από το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

2015-06-11 12.35.22s
Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Αλεξανδράτος, Τότα Αρβανίτη – Παπαδοπούλου, Απόστολος Κατωπόδης, Ιωάννης Κάππος, Πέτρος Ορφανός, Παρασκευάς Γιαλούρης, Μαρία Παπαϊωάννου και Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης

2015-06-11 12.34.09s

11 Ιουνίου 2015