25 Ιουνίου, 2015

Επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στο επίκεντρο της συζήτησης Στ. Θεοδωράκη και Γ. Κατάινεν

Ποτάμι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για τις επενδύσεις του πακέτου Γιούνκερ, Γίρκι Κατάινεν, στις Βρυξέλλες, όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Κατάινεν παρουσίασε στον Σταύρο Θεοδωράκη τα εργαλεία της Ε.Ε. που μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα. Σκοπός μας είναι όπως είπε να διευκολύνουμε τους Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν και να λαμβάνουν απευθείας βοήθεια από την Ε.Ε., είτε σε μορφή δανείου, είτε ως απευθείας χρηματοδότηση, έτσι ώστε να υπάρξει σύντομα μία νέα οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι να τελειώσει η εκκρεμότητα με τη συμφωνία και η αβεβαιότητα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι είναι υποχρέωση της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας να ενισχύσει το πλαίσιο της αλληλεγγύης στους Έλληνες που προσπαθούν σε ένα αντίξοο περιβάλλον να δραστηροποιούνται, να παράγουν και να καινοτομούν. Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην ανάγκη το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να παίξει και αυτό το ρόλο του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας πράγμα που δεν μπορεί να γίνει όσο το τραπεζικό σύστημα είναι δέσμιο μίας παρατεταμένης εκκρεμότητας που σχετίζεται με την απουσία ρευστότητας.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β' Αθήνας Χάρης Θεοχάρης και η επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος Οντίν Λιναρδάτου.

theodorakis_Katainen