22 Δεκέμβριος, 2015

Οι τρομοκράτες είναι εχθροί του παλαιστινιακού λαού

Ποτάμι

Με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Όλα αυτά που κάνουν οι τρομοκράτες δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ, δεν μπορούν να μιλάνε εξ ονόματος της θρησκείας και βέβαια η δράση τους δεν βοηθά τον παλαιστινιακό λαό». Αυτή την επισήμανση έκανε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στην συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Στη συνάντηση παρίσταντο από το Ποτάμι ο εκπρόσωπος του κινήματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Σπύρος Δανέλλης και ο διπλωματικός σύμβουλος του Ποταμιού Γιώργος Σκέμπερης, ενώ τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριγιάντ Αλ Μαλίκι και ο εκπρόσωπος της στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι.

Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Αν είχαμε τολμήσει να λύσουμε το Παλαιστινιακό, εκμεταλλευόμενοι τις προηγούμενες ευκαιρίες που μας δόθηκαν, θα είχαμε αποφύγει πολλά από τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο κόσμος. Το Παλαιστινιακό είναι πολλές φορές η σπίθα για την τρομοκρατία που υπάρχει σε πολλά μέρη του πλανήτη. Ο ηγέτης της Παλαιστινιακής αρχής είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να χρησιμοποιεί και τη μετριοπάθεια και τον δυναμισμό. Όπως του είπα είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, επί των ημερών του, να υπάρξει πρόοδος στο Παλαιστινιακό. Δυστυχώς όμως και η Ευρώπη και οι μεγάλες δυνάμεις δεν δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή σ' αυτή τη μεριά του πλανήτη. Εμείς, στο Ποτάμι, είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν δύο έθνη εκεί, άρα υπάρχουν και δύο κράτη και θα πρέπει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί με συζητήσεις και με συμβιβασμούς, να προχωρήσουν κάποια στιγμή στη μεγάλη κίνηση. Εμείς, όλοι οι άλλοι, η Ελλάδα, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος