17 Μαρτίου, 2017

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Ποταμιού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Η ενεργειακή στρατηγική της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε σήμερα το Ποτάμι με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αντώνης Τριφύλλης και η τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Χλόη Βλασσοπούλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Βερροιόπουλου.

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ποταμιού σε σχέση με την πορεία της Ελλάδας ως προς την υλοποίηση των στόχων διείσδυσης των ΑΠΕ καθώς επίσης για τις σχετικές επενδύσεις που αναμένονται στο πλαίσιο του Ν.4414/2016. Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχουν ώριμα αδειοδοτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1 δισ. ευρώ, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ποταμιού ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017 με αρχές του 2018, με βάση το «Χειμερινό Πακέτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική με ανταλλαγή απόψεων σε δημιουργικό κλίμα, καθώς κοινός τόπος αναδείχθηκε η προώθηση όλων των φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας.