3 Οκτωβρίου, 2017

«Σημασία έχει τι πραγματικά είσαι, κι εμείς θα είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που δημιουργούμε»

Ποτάμι

Για το νέο προοδευτικό Κίνημα, τον τρόπο εκλογής του αρχηγού αλλά τις δημοσκοπήσεις μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Start Tv της Κέρκυρας και τη δημοσιογράφο Ηρώ Λέλλα. «Θα μας κρίνει όλους η κοινωνία, θα μας κρίνει όλους ο λαός», είπε χαρακτηριστικά. «Θεωρούμε και επιμένουμε ότι στην εποχή μας πρέπει να υπάρχουν, παράλληλα με τις παραδοσιακές κάλπες, και οι ηλεκτρονικές. Οι νέοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία και το ίντερνετ συνεχώς είτε για οικονομικές συναλλαγές, είτε για πληροφορίες. Δεν νιώθουν την ανάγκη να πηγαίνουν ούτε στην κάλπη, ούτε στο γκισέ της τράπεζας. Όλοι έχουν εξασφαλίσει το απόρρητο και το αδιάβλητο μέσα από τον υπολογιστή, αλίμονο αν δεν μπορούμε να το κάνουμε και εμείς για μια ψηφοφορία. Μπορούμε να το κάνουμε και θα επιμείνουμε» τόνισε.

Εξηγώντας ότι η συμφωνία με τη Φώφη Γεννηματά αφορά ένα εντελώς νέο Κίνημα κι ότι προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται ο Νίκος Αλιβιζάτος με την Επιτροπή, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών». «Η ψήφος των πολιτών για την ανάδειξη του ηγέτη της νέας παράταξης είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, στα νέα παιδιά, στους επιστήμονες που φύγανε τα τελευταία χρόνια, στους εργάτες που έγιναν νέο-μετανάστες, σε όλους. Το ζητάμε για τις βουλευτικές εκλογές, το ζητάμε φυσικά και για τη δική μας διαδικασία».

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόταν τέταρτος σε εκείνες που αφορούσαν την εκλογή αρχηγού του κόμματός του. «Ακόμα δεν έχουν δημιουργηθεί πεδία εποικοδομητικών συγκρούσεων, γι αυτό πιστεύω ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μόνο ενδεικτικές. Μέχρι τις εκλογές υπάρχει χρόνος και ο καθένας θα παλέψει για την ανατροπή των δημοσκοπήσεων. Το σημαντικό είναι να πείσουμε όλοι μαζί, υποψήφιοι και άνθρωποι με δημόσιο λόγο, τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία, καθώς για πρώτη φορά τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός νέου κινήματος από το μηδέν».