23 Μάιος, 2017

Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet για την Γαλάζια Ανάπτυξη

Σπύρος Δανέλλης

Ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη (24/5/2016) εισήγηση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν επαγγελματίες, διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες και κάτοχοι μεταπτυχιακού, οι οποίοι επιλέχθηκαν κατόπιν διαγωνισμού, από διάφορους χώρους σχετικούς με το αντικείμενο του Προγράμματος.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση σε τομείς-κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελλάδας: αγροτική παραγωγή, τουρισμός, θαλάσσια πολιτική», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στόχος του Προγράμματος είναι η συνολική εξέταση των προοπτικών ανάπτυξης που προσφέρει η θάλασσα για την Ελλάδα σε ένα πλήθος τομέων, όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, ο θαλάσσιος τουρισμός, η νησιωτικότητα, η βιοτεχνολογία και βιοποικιλότητα, κτλ.

*Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στο Κολωνάκι (Αχαιού 16) και ώρα 16.00-19.00.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της σειράς σεμιναρίων:

Θεματικές ενότητες-1

Τετάρτη 17/5/2017
Θαλάσσιοι Πόροι

Πέτρος Λιάκουρας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά
Παπασταματίου Παναγιώτης, Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας

Τετάρτη 24/5/2017

Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική - Χωροταξικός Σχεδιασμός
Σπύρος Δανέλλης, Βουλευτής «Το Ποτάμι», πρ. Ευρωβουλευτής

Έφη Στεφανή, Προϊσταμένη Τμήματος Ειδικών Χωρικών Παρεμβάσεων Δ/νσης Χωροταξικού Σχεδιασμού, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τρίτη 30/5/2017

Νησιωτικότητα - Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός

Αιμιλία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρώτρια Γενική Δ/ντρια, Διεύθυνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού, Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Νίκος Κωστόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Νότιου Τομέα Αττικής

Τετάρτη 31/5/2017

Θαλάσσια Ασφάλεια

Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α.

Τετάρτη 7/6/2017

Επιστημονική Ημερίδα «Ανάπτυξη από τη Θάλασσα
Μια Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική για την Ελλάδα»