23 Οκτωβρίου, 2018

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την τοπική αυτοδιοίκηση

Ποτάμι

Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθος πολιτών βρέθηκαν στην Τεχνόπολη προκειμένου να διερευνήσουν “Πως μπορούν οι τεχνολογικές εφαρμογές και τα ανοιχτά δεδομένα να βελτιώσουν την ζωή στην πόλη μας”, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου» που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού.

Μπορούμε;

Υπάρχουν κονδύλια;

Υπάρχουν πρότυπα;

Επαρκούν οι υποδομές;

Το κράτος;

Συμπαραστάτης ή εχθρός;

Συμπράξεις με ιδιώτες,

επιτρέπονται ή όχι;

Και στο τέλος της ημέρας, τι κερδίζει ο δημότης και τι η τοπική οικονομία;

Στα παραπάνω ερωτήματα τοποθετήθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης , οι δήμαρχοι Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι Δήμαρχοι Χίου Μανώλης Βουρνούς, Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης. Από τον Δήμο της Αθήνας ομιλητής ήταν ο Chief Digital Officer Κωνσταντίνος Χαμπίδης.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Ελπίζω η πολιτική πόλωση που κυριαρχεί να μη μας αναγκάσει να κάνουμε βήματα πίσω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάθε μέρα, ακούμε για λίστες κομμάτων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Εμείς πιστεύουμε στους ικανούς ακομμάτιστους Δημάρχους που δεν θα υπακούν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Θέλουμε έξυπνες πόλεις για το συμφέρον των πολιτών, για την απλούστευση της ζωής των πολιτών.»

Δείτε τις τοποθετήσεις των ομιλητών στην εκδήλωση: 

Αποσπάσματα της ομιλίας του Κώστα Μπακογιάννη εδώ

Η παρουσίαση του Δημήτρη Παπαστεργίου εδώ

Η παρουσίαση του Λευτέρη Ιωαννίδη εδώ

Η παρουσίαση του Μανώλη Βουρνού εδώ

Η ομιλία του Κωστή Μπιτζάνη εδώ

Η παρέμβαση του Θεόδωρου Καρούνου εδώ

Η ομιλία της Ολυμπιάς Ανασταστοπούλου εδώ

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος