3 Ιούλιος, 2015

Σχέδιο Βαρουφάκη για εικονικό νόμισμα

Ποτάμι

Πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τα χρήματα στις τράπεζες φτάνουν μέχρι την Δευτέρα. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε ότι «Το πρόβλημα είναι το χάρτινο χρήμα». Αυτή η δήλωσή του είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τα σχέδια που ο ίδιος έχει οραματιστεί για ένα παράλληλο εικονικό νόμισμα στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τα χρήματα στις τράπεζες φτάνουν μέχρι την Δευτέρα. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε ότι «Το πρόβλημα είναι το χάρτινο χρήμα». Αυτή η δήλωσή του είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τα σχέδια που ο ίδιος έχει οραματιστεί για ένα παράλληλο εικονικό νόμισμα στην Ελλάδα.

Το όνομα του ψηφιακού αυτού νομίσματος, όπως το βάφτισε o ίδιος ο Βαρουφάκης στα γραπτά του, είναι «νόμισμαFT» και θα βασίζεται στις αρχές του Bitcoin. Ο υπουργός οραματίζεται ότι θα μπορεί να ανταλλάσσεται για εμπορικούς σκοπούς και να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή φόρων. Έτσι θα σταλεί, είχε γράψει, προειδοποιητικό μήνυμα στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη, και στο Βερολίνο.

Η τρομερή αυτή σύλληψη του υπουργού που μετέτρεψε τις διαπραγματεύσεις σε Βατερλό ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του.

Την ίδια ώρα σε έρευνα του Ελεύθερου Τύπου που δημοσιεύθηκε φαίνεται ότι η αύξηση της ζήτησης εικονικών νομισμάτων από τους Έλληνες, λόγω των κλειστών τραπεζών, του φόβου επιστροφής στη δραχμή και εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, έχουν αυξηθεί κατά 400%.

3 Ιουλίου 2015

Σχετικά