24 Ιουλίου, 2017

«Σχεδιασμένη η αντιθεσμική επίθεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς»

Γιάννα Παναγοπούλου

Η δικηγόρος και υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιάννα Παναγοπούλου, παραχώρησε συνέντευξη στην Εγνατία Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Λαζάρου. Όπως είπε «βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξόφθαλμα σχεδιασμένη αντιθεσμική επίθεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Σήμερα είναι στο μάτι του κυκλώνα η Δικαιοσύνη, χθες τα Μέσα Ενημέρωσης, αύριο το ίδιο το Σύνταγμα με τις δημοψησμαστικού χαρακτήρα αλλαγές που απεργάζεται».

Αναφερόμενη σε πρόσφατο περιστατικό είπε πως «Ο Πολάκης με ανάρτηση στο Facebook δίνει το σύνθημα, τη σκυτάλη παίρνουν άλλοι υπουργοί και ολοκληρώνει την επίθεση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποκαλώντας θεσμικό εμπόδιο τη Δικαιοσύνη. Την ανάγει σε νέο εσωτερικό εχθρό, κάνοντας μάλιστα μέχρι και δίκη προθέσεων των δικαστών, κατηγορώντας τη Δικαιοσύνη ότι "είναι τυφλή για τα εργατικά δικαιώματα", και ότι "προστατεύει τους εργοδότες", για της φορτώσει όλα τα δυσάρεστα και να καλύψει το έλλειμμα της δικής του πολιτικής...».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε λέγοντας πως οι συνέπειες αυτής της τακτικής είναι επικίνδυνες, γιατί έτσι εκπαιδεύονται οι πολίτες στην απαξίωση των θεσμών και της Δικαιοσύνης και όταν απαξιώνονται οι θεσμικές αντιστάσεις γίνεται ευκολότερος ο εκφασισμός της κοινωνίας... «Δεν είναι ελαφρυντικό για την κυβέρνηση, ούτε συμψηφίζει τις ευθύνες το ότι και οι άλλοι στο παρελθόν έκαναν τα ίδια. Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι "και οι άλλοι βασάνιζαν τους μαύρους"» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, η κα Παναγοπούλου εξέφρασε την ανησυχία πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απειλεί επικίνδυνα τη Δικαιοσύνη, τους θεσμούς, τη διάκριση των εξουσιών, την ίδια τη φιλελεύθερη κοινοβουλευτική Δημοκρατία..

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

* Η Γιάννα Παναγοπούλου είναι υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων