4 Απριλίου, 2019

Ψήφος στο Ποτάμι είναι ψήφος στην πολιτική συνέπεια και αξιοσύνη

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Κωνσταντινίδης στον ρ/σ Πρακτορείο FM 104,9

«Το Ποτάμι είναι το κόμμα που όσο και να ψάξεις δεν μπορείς να βρεις μια δήλωση, μια στιγμή στην οποία να είπε κάτι διαφορετικό αυτά τα πέντε χρόνια ζωής του, από αυτά που λέει σήμερα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Κωνσταντινίδης, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Πρακτορείο FM 104,9".

«Στο Ποτάμι βρίσκεις ανθρώπους που έρχονται στην πολιτική γιατί πιστεύουν στην αξία της συνεργασίας και στην αξία της παροχής ίσων ευκαιριών για όλους. Όχι ανθρώπους που έρχονται στην πολιτική γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν ή γιατί τους το έγραφε η μοίρα τους όταν τους γέννησε ο πολιτικός πατέρας τους ή όταν βρέθηκαν μπροστά στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων τις πρώτες τους ημέρες στο πανεπιστήμιο».

Ταυτόχρονα, μίλησε για την έκταση των ευθυνών της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άνοδο της Ακροδεξιάς, σημειώνοντας πως «λείπουν οι άνθρωποι που είναι σε θέση «να πάρουν από το χέρι το μέσο Ευρωπαίο ψηφοφόρο και να του δείξουν τη σημασία της Ε.Ε., στο πρακτικό, όχι απλώς στο θεωρητικό επίπεδο, στο επίπεδο των δημόσιων πολιτικών που αφορούν τη ζωή του».

Μεταναστευτικό: “Η Ευρώπη ανέβηκε στο άρμα του φόβου για τους μετανάστες”

Σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, εκτίμησε πως «η αίσθηση της κατεπείγουσας κατάστασης έχει δημιουργήσει αντανακλαστικά πολύ έντονα, καθώς μιλάς εύκολα κατά των μεταναστών όταν αισθάνεσαι ότι απειλείσαι». Υπογράμμισε ότι «το λάθος της Ευρώπης είναι ότι ανέβηκε και αυτή σε αυτό το άρμα της αίσθησης επείγοντος και άρα του φόβου για τους μετανάστες».

Brexit: «Ο μέσος ψηφοφόρος ακολούθησε το θυμικό του»

Αναφερόμενος στο Brexit είπε πως «χωρίς να εξηγηθεί το πώς θα ήταν η επόμενη μέρα, ήταν πολύ εύκολο ο μέσος Βρετανός ψηφοφόρος να ακολουθήσει το θυμικό του και να ψηφίσει υπέρ του Brexit για τον οποιονδήποτε λόγο μπορούσε να σχετίζεται με το βρετανικό κατεστημένο». Παραλλήλισε τις συνθήκες του Brexit με την εικόνα του ελληνικού δημοψηφίσματος «όπου και εκεί με ευκολία αφέθηκε εντός μιας εβδομάδας το ελληνικό εκλογικό Σώμα να ψηφίσει σε κάτι χωρίς αίσθηση των συνεπειών που θα είχε μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

Συμφωνία των Πρεσπών: "Είναι σημαντικό να μπορείς να αναλάβεις το πολιτικό κόστος"

Σχετικά με τη στάση του κινήματος στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας πως «είναι σημαντικό να μπορείς να αναλάβεις το πολιτικό κόστος και αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις είναι καλύτερο να μένεις στην ιδιωτική σφαίρα ζωής και να αποφεύγεις τη δημόσια».

Ακούστε τη συνέντευξη: