9 Οκτωβρίου, 2017

Ψήφος ενάντια στο σκοτάδι

Μπροστά | Πολιτική Κίνηση

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συντηρητικοί κάθε χώρου έχουν αποδυθεί σε έναν διαγωνισμό επιστημονικής φαντασίας, στον οποίο το προσωπικό αδιέξοδο μιας μικρής μειοψηφίας ανθρώπων έχει φτάσει να απειλεί την οικογένεια, το έθνος, την πατρίδα, ακόμα και το Άγιο Όρος. Θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν ήταν τόσο τραγικό για τα άτομα που γεννήθηκαν να ταλαιπωρούνται και να εξευτελίζονται με την άδεια του κράτους. Η επιπολαιότητα αλλά και ο δογματισμός δυστυχώς δίνουν χώρο σε ακραίες φωνές μέσα στο πολιτικό σύστημα, στην κοινωνία και στην Εκκλησία, να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

Η ουσία είναι μία. Με τη νέα ρύθμιση, μια μικρή μερίδα συμπολιτών μας, οι τρανς ή διεμφυλικοί, δηλαδή συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να ταυτιστούν με το φύλο με το οποίο γεννήθηκαν και εξαιτίας αυτού ζουν δυστυχισμένοι και απομονωμένοι, θα μπορούν να αναγνωρίζονται με το φύλο που εκείνοι θεωρούν δικό τους από την ελληνική Πολιτεία. Να αυτοκαθορίζονται και να μη θεωρούνται απόκληροι. Να βρίσκουν δουλειά, να σπουδάζουν, να έχουν ισότιμη θέση μέσα στην κοινωνία.

Σε τέτοιες στιγμές, όπου χάνεται η λογική και το μέτρο, είναι χρέος και αποστολή του προοδευτικού χώρου να λέει την αλήθεια με παρρησία και να στέκεται στο πλευρό κάθε κατατρεγμένης κοινωνικής ομάδας. Το να διώξουμε τη δυστυχία έστω και λίγων συνανθρώπων μας όχι μόνο δεν αποτελεί κοινωνικό κίνδυνο αλλά, αντίθετα, εγγυάται ότι κάνουμε ένα μικρό βήμα προς μια καλύτερη κοινωνία. Καλούμε απόψε στη ψηφοφορία στη Βουλή, τις προοδευτικές δυνάμεις να φανούν αντάξιες της πολιτικής και ιδεολογικής τους κληρονομιάς.