20 Ιανουαρίου, 2015

Ψηφοφόρε μη μασάς!

του Γεράσιμου Γεωργάτου Το κατεστημένο πολιτικό σύστημα συντηρεί τις αγκυλώσεις για να συντηρείται και να αναπαράγεται και το ίδιο μέσα από πλήθος πελατειακών και συντεχνιακών δικτύων.

Γράφει ο Γεράσιμος Γεωργάτος

Η πόλωση και η απόπειρα χειραγώγησης των πολιτών κορυφώνεται, όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών. Είναι τραγικό, αλλά η χώρα μοιάζει σαν να έχει επιστρέψει στο 2012. Μετά από τόσες θυσίες και με την πλειοψηφία των πολιτών να υποφέρουν, τα διλήμματα που θέτουν οι δύο μονομάχοι είναι σχεδόν απαράλλακτα με την προ τριετίας προεκλογική περίοδο.

Όπως τότε, η ΝΔ μιλάει για κρυφή προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας κατηγορεί τον Σαμαρά ότι δεν προσέρχεται σε debate, τα σπρεντς έχουν εκτοξευτεί, το χρηματιστήριο έχει καταβαραθρωθεί και η συζήτηση περί Grexit έχει αναζωπυρωθεί. Δεν σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;

Είναι τεράστια η ευθύνη τους. Η ΝΔ μιζάρει στα συντηρητικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων καλλιεργώντας συστηματικά τον φόβο του αγνώστου στην πιθανή έλευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ενέσεις ανορθολογικής αισιοδοξίας και με την πολυγλωσσία των στελεχών του ενισχύει φόβους και ανησυχίες που επιτείνονται από το γεγονός ότι έχει μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι, από ψεκασμένους μέχρι λαμόγια. Οι διαφορετικές εκδοχές του ΠΑΣΟΚ - Βενιζελική και Παπανδρεϊκή – αδυνατούν να πείσουν, γιατί όταν υπήρχε και ο χρόνος και το χρήμα αντί για μεταρρυθμίσεις δημιούργησαν μαύρες τρύπες και ελλείμματα.

Όμως ο φόβος, οι ψευδαισθήσεις της επιστροφής στον χαμένο παράδεισο, η αναμενόμενη από πολλούς τούμπα του ΣΥΡΙΖΑ ή η ελπίδα της νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να αποτελούν κριτήρια επιλογής ψήφου. Γι` αυτό ψηφοφόρε μη μασάς, αν σέβεσαι τον εαυτό σου και αγωνιάς πραγματικά για το μέλλον της χώρας, για την τύχη του εαυτού σου και των παιδιών σου. Μη μασάς σε αυτούς που ολοφάνερα θέτουν το κομματικό συμφέρον και την προσωπική πολιτική τους επιβίωση πάνω από το συλλογικό συμφέρον και το συμφέρον της χώρας.

Στην σημερινή κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση για την χώρα και για τον καθένα από μας, όσοι θέλουμε να σκεφτόμαστε ψύχραιμα και ορθολογικά, πρέπει με αντίστοιχο τρόπο να διαμορφώνουμε τα κριτήρια της επιλογής μας. Και θεωρώ ότι το Ποτάμι πληροί αυτά τα κριτήρια.

Ούτε φόβος, ούτε παράλογες υποσχέσεις, ούτε νεκραναστάσεις. Ψύχραιμη, ορθολογική και καθαρή ματιά για την Ευρώπη και τη χώρα. Αλλαγές στην Ευρώπη, μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Με την Ελλάδα όμως μέσα στην Ευρώπη για να επωφεληθεί από τη μεταστροφή πολιτικής που προδιαγράφεται και αφήνει ήδη να υπονοηθεί ο Ντράγκι. Με επικέντρωση σε μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τη χώρα μας ένα φυσιολογικό ευρωπαϊκό κράτος. Με προτεραιότητα στην απαλλαγή από τις αγκυλώσεις στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση που εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις – εγχώριες και ξένες – και βάζουν φρένο στην ανάπτυξη.

Και αυτό, γιατί το κατεστημένο πολιτικό σύστημα συντηρεί τις αγκυλώσεις για να συντηρείται και να αναπαράγεται και το ίδιο μέσα από πλήθος πελατειακών και συντεχνιακών δικτύων. Και έτσι φτάνουμε στη ρίζα του προβλήματος. Πρέπει να σπάσει η διασύνδεση του πολιτικού συστήματος με τα συντεχνιακά και πελατειακά δίκτυα για να προχωρήσουμε μπροστά. Και το Ποτάμι έχει και επεξεργασμένες πολιτικές θέσεις, και τους ανθρώπους και τη βούληση για να το κάνει . Γι` αυτό ψηφοφόρε μη μασάς και δώσε του τη δύναμη και την ευκαιρία να το πραγματοποιήσει. Γιατί μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.

* Ο Γεράσιμος Γεωργάτος είναι υποψήφιος βουλευτής στην Β΄ Πειραιά

20 Ιανουαρίου 2015

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com