22 Νοέμβριος, 2016

«Προτεραιότητα να μπει η οικονομία σε ράγες και όχι η μικροπολιτική»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας 102 FM της ΕΡΤ3 στην εκπομπή Πολιτικό Ημερολόγιο με τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του, υπενθυμίζοντας τους λόγους δημιουργίας του Ποταμιού που ήταν η ανάγκη ύπαρξης ενός μεταρρυθμιστικού κόμματος, πιστού στην ευρωπαϊκή προοπτική, το οποίο μην έχοντας σκελετούς στη ντουλάπα του, θα μπορούσε να εμπνεύσει αξιοπιστία και να συνεισφέρει στις αναγκαίες αλλαγές, με χαρακτηριστική την καταπολέμηση του πελατειακού κράτους που αποτελεί τη μεγάλη γάγγραινα για τη χώρα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών, επεσήμανε πως το Ποτάμι θα θέσει όρους, όπως η αξιοκρατία, οι ίσες ευκαιρίες και η καταπολέμηση του κομματικού κράτους, όχι απλώς γιατί αποτελούν θέσεις του αλλά γιατί είναι απαραίτητοι στην κατεύθυνση της σύγκλισης με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τόνισε πως οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις απαιτούν μεγάλες συναινέσεις. Απέδωσε την αδυναμία συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο ότι η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούσε μεγαλύτερο ρόλο των κομματικών μηχανισμών ενώ η Σεβαστουπόλεως μεγαλύτερη εμπλοκή των πολιτών, που αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο της δημοκρατίας όπως πρόσφατα ανέφερε και ο Πρόεδρος Obama, και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος από τη βάση, με τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση.

Στάθηκε αρνητικά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπενθυμίζοντας τη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη να δοθούν στα πράγματα οι σωστές προτεραιότητες και διαπιστώνοντας πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί αυτή τη στιγμή η οικονομία και όχι, φυσικά, η μικροπολιτική. Εκτίμησε πως αν η οικονομία δεν μπει σε ράγες και συνεχιστεί η κυριαρχία της αποεπένδυσης και της ανεργίας, η πολιτική συζήτηση θα γίνεται πλέον πάνω σε ερείπια και αν συνεχίσουμε να είμαστε με το όπλο στον κρόταφο, λίγη σημασία θα έχει ποιος θα κυβερνά. ‘Εθεσε ως θεμελιώδη απαίτηση το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στην οποία έκρινε πως μπορεί να συνειφέρει η αντιπολίτευση και κάλεσε την Κυβέρνηση να εμπλέξει περισσότερο τη Βουλή στη διαπραγμάτευση και να αποφεύγει τα ιδεοληπτικής προέλευσης σφάλματα που οδηγούν σε πισωγυρίσματα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.