27 Νοεμβρίου, 2016

«Προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια η ειδικότητα του ιατρού εργασίας στις επιχειρήσεις»

Γιώργος Μαυρωτάς

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς παραβρέθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Εργασίας & Περιβάλλοντος το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εργασίας & Περιβάλλοντος.

Ο κ. Μαυρωτάς απευθύνοντας χαιρετισμό, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει το ευρύ πεδίο της Υγείας & Ασφάλειας και της Περιβαλλοντικής Υγείας για τους χώρους εργασίας αλλά και όλη την κοινωνία, μάλιστα όπως είπε μέσα στην τρέχουσα δυσμενή πραγματικότητα, με τη διαρκή απαξίωση της εργασίας, την αύξηση της ανεργίας αλλά και τη νοσηρότητα του πληθυσμού και του εργατικού δυναμικού. Τόνισε ότι τα θέματα αυτά δεν πρέπει να αγνοούνται και να διαφεύγουν της προσοχής των πολιτικών τουναντίον να αποτελούν οδηγούς για την πραγματοποίηση στοχευμένων μεταρρυθμίσεων στους τομείς της υγείας και της εργασίας.

Στάθηκε στο γεγονός ότι δεν μπορεί να αποτελεί «κανόνα» και λύση η κάλυψη των κενών σε ιατρούς εργασίας από άλλες ειδικότητες, καθώς αυτό δεν είναι ορθή πρακτική ούτε για την κοινότητα των ιατρών της εν λόγω ειδικότητας αλλά ούτε βέβαια για τους εργαζομένους που δεν επωφελούνται των ειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών καθότι ο ιατρός εργασίας κάνει 4 χρόνια τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ο κ. Μαυρωτάς κλείνοντας, σημείωσε ότι το Ποτάμι στον Τομέα Υγείας έχει ως τομεάρχη τον Ιατρό Εργασίας Δρ. Σωτήρη Κουπίδη, και για αυτό γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, τις επιστημονικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν με σκοπό την μεγαλύτερη κάλυψη του εργατικού δυναμικού της χώρας από υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας.

IMG_4714

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής

Σχετικά