12 Νοέμβριος, 2015

Προσυνεδριακή συνάντηση στην Πάτρα

Ποτάμι

Την Τεταρτη 4/11/2015 στο Θέατρο Λιθογραφείον πραγματοποιήθηκε η 1η Προσυνεδριακή Συνάντηση για Το Ποτάμι παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Κ.Ο.Ε.Σ.) και πρώην Βουλευτή Επικρατείας Δρ. Καρκατσούλη Παναγιώτη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Κ.Ο.Ε.Σ. και πρώην υποψήφιου Ευρωβουλευτή κ. Αβραμίδη Παντελή.

Στη συνάντηση προείδευσαν οι Δρ. Καρκατσούλης Παναγιώτης, Αβραμίδης Παντελής και η δικηγόρος Πατρέων Δρ. Κουρούβανη Ελένη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησε με τους Εθελοντές και Φίλους ο Επικεφαλής του Κινήματος Το Ποτάμι ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον Προσυνεδριακό διάλογο καθώς επίσης και για την συνάντηση που παραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς με κύριο θέμα το Προσφυγικό. Να θυμίσουμε ότι στο Θέμα του Προσφυγικού ο Επικεφαλής παρέδωσε στον κ. Μάρτιν Σουλτς 10 συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ πρότεινε τη πραγματοποίηση Συνδιάσκεψης Κορυφής στη Θες/κη με το εν λόγω θέμα όπου θα προσκληθεί και ο Ταγίπ Ερντογάν, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον κ. Σουλτς.

Στη Περιφερειακή συνάντηση αρχικά τοποθετήθηκαν οι Τοπικοί Συντονιστές Πάτρας, Κοσμάτος Ανδρέας και Κυριακίδης Δημήτρης, ο Συντονιστής Αιγίου Κοντόπουλος Ανδρέας καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Συντονιστής Λάζαρης Γιάννης. Στη συνέχεια εξελίχθηκε ένας διάλογος μεταξύ των μελών της Κ.Ο.Ε.Σ. και των φίλων, εθελοντών αλλά και υποψ. Βουλευτών του Κινήματος. Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν ήταν η μελλοντική οργανωτική δομή του Κινήματος και τους τρόπους με τους οποίους Το Ποτάμι μπορεί να ανοιχτεί στην κοινωνία καθώς επίσης και ο ξεκάθαρος πολιτικός λόγος που πρέπει να υιοθετηθεί από Το Ποτάμι ώστε να παραμείνει η φωνή της λογικής, μακρυά από λαικισμούς και ψευτοδιλήμματα τα οποία έφτασαν τη Χώρα στη σημερινή αδιέξοδη κατάστασή της.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση του Επικεφαλής να επισκεφθεί τη Δυτική Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ από την πλευρά της Κ.Ο.Ε.Σ. ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν δύο τον αριθμό πανελλαδικές δράσεις με συγκεκριμένη θεματολογία. Η πρώτη θα αφορά τη νεολαία στο Ποτάμι και η δεύτερη την πραγματοποίηση ημερίδας με κεντρικό θέμα την Ανεργία, την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα. Να θυμίσουμε ότι από το Δεκέμβριο, Βουλευτές και άλλα στελέχη του Κινήματος θα επισκεφθούν τις Περιφέρειες προκειμένου να ενημερώσουν για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, να ακούσουν τα προβλήματα των Περιφερειών και των Τοπικών Κοινωνιών ώστε σε συνεργασία με τις Τοπικές Ομάδες να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη των Περιφερειών.

Δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση παρακάτω:

Σχετικά