21 Ιουνίου, 2017

Πρώην και νυν υπουργοί στις λίστες ρουσφετιών

Το Ποτάμι

Οι λίστες με τα «ρουσφέτια» πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων στο Ερρίκος Ντυνάν που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικό του πελατειακού κράτους που κυριάρχησε στη χώρα για δεκαετίες και δυστυχώς συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Κάποιοι, μάλιστα, εξ αυτών, όπως ο κ. Κουρουμπλής (το όνομα του οποίου βρίσκεται στις σχετικές λίστες) είναι σήμερα υπουργός του κ. Τσίπρα!

Είναι δε απορίας άξιο το πόσο «πρόθυμο» ήταν το συγκεκριμένο ίδρυμα (ΝΠΙΔ κοινωφελούς χαρακτήρα) το οποίο διοικούσε ο προφυλακισμένος σήμερα κ. Μαρτίνης σε τέτοιες πρακτικές. Ο ίδιος οφείλει επίσης μία πειστική απάντηση γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε όσα λέει σήμερα.

Το Ποτάμι έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας. Όλα στο φως με «διευθύνσεις και ονόματα». Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στις εντυπώσεις.

Η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να εστιάσει και στη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να σταματήσει το πάρτι της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων.