31 Ιανουαρίου, 2017

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος να κλείσει η αξιολόγηση»

Κώστας Μπαργιώτας

«Το να ζητά η αντιπολίτευση μετ΄ επιτάσεως εκλογές σημαίνει ότι σε κάτι λέει ψέματα, γιατί αν όντως η αξιολόγηση είναι πολύ επείγουσα και πρέπει να γίνει πριν το Μάρτιο γιατί αλλιώς δεν θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, τότε δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές. Αν δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές, τότε θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, όπως για παράδειγμα με μια κυβέρνηση τύπου «Παπαδήμου» η οποία θα κλείσει την αξιολόγηση. Με κάποιο τρόπο η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και έγκαιρα μάλιστα» τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία Τηλεόραση» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς ως μη βιώσιμη με τα σημερινά δεδομένα τη λύση Κατρούγκαλου: «το σημερινό ασφαλιστικό, σε αυτή την οικονομία, με αυτή την τεράστια ανεργία, με το δημογραφικό ζήτημα, αν δεν υπάρξει μια δραστική αλλαγή και ένας νέος τρόπος που υπολογίζονται οι συντάξεις, δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. Όταν σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση δεν ελέγχει την μαύρη εργασία, δεν διευρύνει την φορολογική βάση, δεν χτυπά την φοροδιαφυγή, η μόνη λύση που θα απομένει είναι να κόβουμε συντάξεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε ως πολιτικό σύστημα και να βρούμε μόνιμες λύσεις για τα επόμενα 30 χρόνια. Υπάρχουν τέτοιες λύσεις και μια τέτοια είχαμε προτείνει κι εμείς, το σύστημα τριών πυλώνων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας τονίζοντας ότι «υπάρχουν αντιδράσεις από την Τουρκία για την πολύ σωστή και γενναία απόφαση της δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, όμως την ίδια στιγμή παρατηρώ και μια τεχνητή όξυνση στο εσωτερικό μας η οποία όμως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η Τουρκία έχει ανοιχτά θέματα στην Ανατολή και στο εσωτερικό της και δεν έχει την πολυτέλεια να προκαλέσει μια διεθνή κρίση με την Ελλάδα. Όλα τα πρόσφατα γεγονότα με τα Ίμια είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία και όχι για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Αν ήταν να δημιουργήσουν πρόβλημα θα το είχαν κάνει στην Κύπρο και στις διαπραγματεύσεις εκεί».

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

* Ο Κώστας Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας