7 Μαρτίου, 2015

Πρέπει να κάνουμε αλλαγές για εμάς, όχι γιατί μας το ζητούν οι ξένοι

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Η βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία της για τις κινήσεις της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «καθώς πλησιάζουν οι μέρες, θα περιμέναμε εμείς που κάνουμε δημιουργική και υποστηρικτική κριτική, να κινηθεί η κυβέρνηση με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα και να πάψει να έχει τον ρόλο του κακού μαθητή που πάει να κοροϊδέψει τον δάσκαλο».

«Το μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα» συνέχισε, «δεν είναι μόνο να αναμετρηθούμε με την αδράνεια ή το μνημόνιο. Το μεγάλο θέμα είναι ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές για εμάς, όχι γιατί μας το ζητούν οι ξένοι. Εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να ξέρουμε που σκοντάφτει το παραγωγικό μας σύστημα και πώς θα το τονώσουμε».

«Θέμα λοιπόν» πρόσθεσε, «δεν είναι να εφαρμόσουμε με ταχύτητα τις υποδείξεις των ξένων, αλλά να εφαρμόσουμε τα μέτρα που εμείς πιστεύουμε ότι θα κάνουν καλό στην Οικονομία μας. Αν το πιστέψουμε εμείς και το σχεδιάσουμε, είναι πολύ εύκολο να πείσουμε τους ξένους ότι αυτά τα μέτρα ταιριάζουν στην Οικονομία μας. Το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στον εαυτό μας».

Η κ. Λυμπεράκη εξέφρασε τέλος την ελπίδα της «να βάλει η κυβέρνηση τη δική της ατζέντα», σημείωσε όμως ότι «δεν δεν βλέπουμε να το πράττει με ρυθμούς που δικαιολογούν τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουμε».

* H Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος

Πρώτο Πρόγραμμα