9 Φεβρουαρίου, 2019

Που θα οδηγήσει η άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας;

Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον νέο Εθνικό Συντονιστή για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών

Ορίστηκε χθες από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας, ο νέος Εθνικός Συντονιστής για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Χρήστο Κουϊμτσίδη, ο οποίος διαθέτει, αντικειμενικά, ένα αξιόλογο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία στο τομέα των εξαρτήσεων.

Το καλό με αυτή την επιλογή είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιον "πολιτικό γυρολόγο" που ψάχνει ευκαιριακά να "κολλήσει μερικά ένσημα", είναι γνώστης του αντικειμένου (ψυχίατρος με εξειδίκευση στις εξαρτήσεις) και το κυριότερο, δεν είναι κάποιος εκπρόσωπος - θιασώτης των "στεγνών" προγραμμάτων.

Ελπίζουμε ότι στη πράξη θα αποδειχθεί ένας καλός, χρήσιμος για τους χρήστες και τις οικογένειές τους, και κυρίως "αμερόληπτος" συντονιστής, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας όλου του είδους τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στο χώρο των εξαρτήσεων, μιας και μιλάμε για ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που η επίλυσή του χρειάζεται "ολιστική ματιά" και "ανοιχτό μυαλό".

Τώρα, η άγνοια της ελληνική πραγματικότητα (ζει και εργάζεται στην Αγγλία από το '90) ίσως αποδειχθεί πρόβλημα μπορεί όμως κ να βοηθήσει σε μια πιο αντικειμενική ματιά στα πράγματα. Θα δούμε...Σε κάθε περίπτωση του ευχόμαστε καλή αρχή και κάθε επιτυχία στο έργο του!

Σχετικά