11 Ιουλίου, 2017

Πού οδηγείται η χώρα;

Σταύρος Θεοδωράκης

Την έντονη ανησυχία του για το πού οδηγείται η χώρα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωσή του στο liberal.gr και με αφορμή την τοποθέτηση της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Η κίνηση αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά, καθώς δεν έχει προηγούμενο. Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκης έχει ως εξής:

«Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών.

Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Πηγή: liberal.gr

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του Ποταμιού, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα λέγοντας:

«Tο μήνυμα Θάνου στους δικαστές είναι ένα. Συνεργάσου & δεν θα χαθείς. Σήμερα στο γραφείο του Τσίπρα, αύριο στην προεδρία ενός οργανισμού».

Δείτε το tweet: