17 Ιανουάριος, 2017

Πού χάθηκαν οι αιτήσεις για το ΚΕΑ;

Νέοι του Ποταμιού - Κοινότητα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η ανεργία στο κόκκινο, οι φόροι αυξάνονται, η εξαθλίωση γιγαντώνεται και πάνω από 120.000 συμπολίτες μας –ανάμεσά τους και πολλοί νέοι - με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, περιμένουν μήνες να ανοίξουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ώστε να εισπράξουν 200 ευρώ. Ένα μέτρο σχεδιασμένο να δώσει μια μικρή ανάσα στους χιλιάδες ανέργους. Οι αιτήσεις έπρεπε να είχαν ανοίξει ηλεκτρονικά από την Πρωτοχρονιά και σύμφωνα με τα περισσότερα δημοσιεύματα έχουν ανοίξει, στην πραγματικότητα όμως παραμένουν κλειστές. Κλειστές για μέρες, χωρίς τις απαραίτητες εξηγήσεις, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση τάζει χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις και εφόσον έγινε φανερό πως δεν μπορεί να αποσιωπηθεί το γεγονός πως αδίκως ο κόσμος προσπαθούσε για μέρες να αιτηθεί για το ΚΕΑ, οι αιτήσεις θα ανοίξουν ως τις 20/1.

Η Νέα Γενιά αισθάνεται αποκομμένη από την αγορά εργασίας, αποκλεισμένη από ευκαιρίες να διοχετεύσει την παραγωγικότητά της και δοκιμάζεται η αξιοπρέπειά της από μια συγκυβέρνηση που αναπαράγει εύκολες λύσεις χωρίς ένα μακροχρόνιο πλάνο για την ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας.

Ας ελπίσουμε πως όταν τελικά ανοίξουν οι αιτήσεις δεν θα έχουν αλλάξει για ακόμα μια φορά οι όροι του Κοινωνικού Εισοδήματος, όπως συνηθίζεται και δεν θα διαιωνιστεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων που θίγει ακριβώς αυτούς που υποτίθεται ότι θέλει να ενισχύσει.

Σχετικά