17 Ιανουαρίου, 2015

Το Ποτάμι και ο νέος δικομματισμός

του Ηλία Πετσή Φόβος, τρόμος, πόλωση και η επιστροφή του πολιτικού οπαδισμού της μεταπολίτευσης, είναι τα κύρια στοιχεία, του εκλογικού σκηνικού που έχει στηθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,που συνθέτουν το νέο δικομματισμό.

Γράφει ο Ηλίας Πετσής

Φόβος, τρόμος, πόλωση και η επιστροφή του πολιτικού οπαδισμού της μεταπολίτευσης, είναι τα κύρια στοιχεία, του εκλογικού σκηνικού που έχει στηθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,που συνθέτουν το νέο δικομματισμό.

Μέσα σε αυτό το επικίνδυνο πολιτικό περιβάλλον,το Ποτάμι προβάλει στο δημόσιο διάλογο,την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασιών για να σωθεί η χώρα.

Ο πολιτικός ορθολογισμός και η ωριμότητα, είναι η απάντηση μας στον παλιό και νέο δικομματισμό και τους εκπροσώπους του.

Ο πολιτικός βερμπαλισμός και οι λεονταρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ,είναι το άρμα του σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της χώρας.

Η δε άρνηση του σε κάθε συνεργασία, παρά μόνο με εκείνη που μπορεί να επιτευχθεί με το αντιευρωπαϊκό ΚΚΕ,μόνο αβεβαιότητα και πανικό μπορεί να παράξει.

Η ΝΔ ως άλλη όψη του νέας κοπής δικομματικού νομίσματος,συμμετέχει στην πλειοδοσία προεκλογικών παροχών,συμπληρώνοντας το κάδρο της μεταπολίτευσης, από το οποίο τόσο η ίδια όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι δεν θέλουν να βγουν για κανένα λόγο.

*Ο Ηλίας Πετσής είναι μέλος του Τομέα Εσωτερικών της Επιτροπής Δια Ταύτα

17 Ιανουαρίου 2015