6 Ιανουαρίου, 2015

Το Ποτάμι κάνει μια μεγάλη κατάκτηση στον χώρο της συνεννόησης

της Αντιγόνης Λυμπεράκη Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Ποτάμι μπορεί να διαφέρουν στο πως φαντάζονται την Ελλάδα σε βάθος χρόνου, αλλά συμφωνούν σε αυτά που πρέπει να γίνουν τώρα.

«Βασικό και δηλητηριώδες σύμπτωμα ενός προεκλογικού λόγου είναι το πόσο κακή είναι η απέναντι πλευρά. Αυτό μας πηγαίνει πίσω σαν χώρα» σημείωσε μεταξύ άλλων η Αντιγόνη Λυμπεράκη στο STAR.

Μιλώντας στον «Ενικό» το βράδυ της Δευτέρας, η κ. Λυμπεράκη -μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού- σημείωσε πως το Ποτάμι είναι κίνημα του κέντρου που φιλοδοξεί να εκφράσει κεντροαριστερές, μεταρρυθμιστικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, κεντροδεξιές, φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές δυνάμεις και αμιγώς δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Ποτάμι μπορεί να διαφέρουν στο πως φαντάζονται την Ελλάδα σε βάθος χρόνου, αλλά συμφωνούν σε αυτά που πρέπει να γίνουν τώρα, άμεσα. Υπάρχει μεγάλο πεδίο σύμπλευσης σε πρακτικά βήματα που είναι αναγκαία για να υπάρξει "αύριο" στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Το Ποτάμι κάνει μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα κατάκτηση στον χώρο της συνεννόησης και της συνειδητοποίησης ότι τα προνόμια είναι πολύ μεγάλα για να καθόμαστε να σκεφτόμαστε ποια πράγματα μας χωρίζουν», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, εκτίμησε πως «μπορούμε ως τρίτο κόμμα να συνεργαστούμε με τον πρώτο - όποιος κι αν είναι αυτός γιατί πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του ελληνικού λαού». «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και εμείς να είμαστε χρήσιμοι σε κάποια βασικά πράγματα» επεσήμανε.

[youtube id="8QhgAz945cY"]

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι μέλος της Επιτροπής Διαλόγου

6 Ιανουαρίου 2015, STAR