28 Φεβρουαρίου, 2018

Πόσοι βουλευτές παίρνουν χιλιάρικα για επίδομα ενοικίου;

Γιώργος Δημακόπουλος

Υπάρχει το δέντρο, υπάρχει και το δάσος. Κανένα δέντρο δεν μπορεί να το κρύψει. Μόνο αν επιμένεις να βλέπεις το δέντρο ή, ακόμα χειρότερα, αν παρακολουθείς μόνο το δάχτυλο που σου το δείχνει.

Τα έγραψα και στο χθεσινό άρθρο μου ότι το σκάνδαλο δεν είναι η Αντωνόπουλου, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα - «εμείς είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι» που νομοθέτησε και ψήφισε κρυμμένες στο 3ο μνημόνιο στις 14/08/2015 τις άσχετες τροπολογίες για επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς εξ επαρχίας, για οικοσκευή του προέδρου της Δημοκρατίας και λοιπών, για αμοιβές για ταξίδια στο εξωτερικό, για αποσπάσεις στο εξωτερικό κ.λπ. μέχρι και για χιλιομετρική αποζημίωση! Και στις 14/05/2016, με νέα τροπολογία επέκτειναν τη χιλιαρούμπα για επιδότηση ενοικίου και για τους βουλευτές επικρατείας, που στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας στην Αττική. Φωτογραφία για κάποιον από τους 12 βουλευτές επικρατείας είναι. Για να μη μείνει κανένας παραπονεμένος.

Τι κάνει κάποιους σαν τη Ράνια και τον Τζιμ, που έχουν περιουσία πάνω από 3 εκ. ευρώ, να μαζεύουν οδοιπορικά €40 και ενοίκια €12.000; Η απληστία; Όχι. Αφού έτσι κάνουν και οι υπόλοιποι υπουργοί και βουλευτές, δεν θέλουν να φαίνονται κορόιδα. Δεν θέλουν να είναι κορόιδα. Τα κορόιδα είναι οι πολίτες. Οι κυβερνώντες ποτέ.

Όλοι στο Μαξίμου ήξεραν από την «καταραμένη» διαύγεια ότι η υπουργός έπαιρνε την επιδότηση δύο χρόνια τώρα. Και δεν τους ενοχλούσε. Το θεωρούσαν φυσικό μιας και αντίστοιχου μεγέθους επιδόματα παίρνουν και αυτοί. Μήπως αυτό είναι το δάσος; Όχι.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Athens Voice