3 Μαΐου, 2019

Πολύ σημαντική η συμμετοχή του ευρωπαϊκού κόσμου στις προσεχείς ευρωεκλογές

Γιώργος Κακλίκης

Συμμετοχή του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι, Γιώργου Κακλίκη, στην εκπομπή του Γιάννη Πολίτη “Χ2”, στο Αction24

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Πολίτη “Χ2”, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ενισχυθεί η παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κομμάτων με ακροδεξιές και επικίνδυνες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσεις, χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ιδιαίτερα κρίσιμες κυρίως λόγω του αυξανόμενου κύματος εθνικιστικού λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης που παράγει σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη να προσέλθουν στην κάλπη όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες ώστε να φανεί το πραγματικό ποσοστό εκείνων που θέλουν την Ευρώπη και για να απομονωθούν οι ακροδεξιοί εθνικιστές.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό παρατηρώντας ότι πολύ περισσότερα θα μπορούσαν να είχαν γίνει από την ελληνική πλευρά αν η τελευταία ζητούσε άμεσα τη συνδρομή και τεχνογνωσία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και δεν χρονοτριβούσε προκειμένου να προσαρμόσει στις ελληνικές ανάγκες, ήδη δοκιμασμένα μοντέλα. Στο σημείο αυτό επεσήμανε την ανάγκη για ισόρροπη κατανομή τον μεταναστών στα κράτη – μέλη της ΕΕ ώστε το μεταναστευτικό να μην βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά όσα μέλη της βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορά της.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην εμφάνιση του ακροδεξιού κόμματος “Vox” στην Ισπανία και στην πιθανή τόνωση του ηθικού άλλων ακραίων σχηματισμών στη νέα Ευρωβουλή που είναι δεδηλωμένοι πολέμιοι Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γιώργος Κακλίκης απάντησε στο ερώτημα για ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού μετά τις εθνικές εκλογές, σημειώνοντας ότι το κόμμα του έχει συγκεκριμένο κατάλογο αρχών και πως με αυτές θα πορευτεί και στην περίπτωση που θα προκύψει τέτοια ανάγκη. Στην ερώτηση, τέλος, αν η στάση του Ποταμιού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, στήριξε την Κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι η θέση του Ποταμιού ήταν θέση αρχών και όχι στήριξης της Κυβέρνησης που, εν πάση περιπτώσει, δεν είχε ανάγκη από τις ψήφους του Ποταμιού για να παραμείνει στην εξουσία και για να περάσει τη συγκεκριμένη Συμφωνία.

Δείτε το βίντεο: