14 Ιανουαρίου, 2015

Οι πολίτες έχουν ωριμάσει περισσότερο απ' ότι το πολιτικό σύστημα

της Άννυς Ποδηματά Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο τις αιτίες και τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση το 2010 και που εμπόδισαν τη χώρα να βγει από την κρίση εγκαίρως.

Η Άννυ Ποδηματά, μιλώντας στην εκπομπή «Εκλογές 2015» του ALPHA ζητά να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράδοξο: «ενώ είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής , άλλες ολοκλήρωσαν με κόστος το πρόγραμμα, αλλά έχουν γυρίσει σελίδα και πορεύονται με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια ώστε να κάνουν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «για το Ποτάμι το βασικό προαπαιτούμενο είναι η ελάχιστη εθνική συνεννόηση και αυτό ζητά επίσης η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών». Αυτό, σύμφωνα με την κ. Ποδηματά συμβαίνει «διότι οι πολίτες έχουν ωριμάσει περισσότερο απ΄ ότι το πολιτικό σύστημα».

«Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν δημιουργηθούν οι ελάχιστες συνεννοήσεις», σημείωσε.

Τέλος, δήλωσε πως «Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι ένα διακύβευμα που είναι αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο τις αιτίες και τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση το 2010 και που εμπόδισαν τη χώρα να βγει από την κρίση εγκαίρως».

«Η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ και στην ευρωπαϊκή ένωση είναι πρώτος στόχος», κατέληξε.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη εδώ:

[youtube id="a_Tgu_ZKptM"]

* H Άννυ Ποδηματά είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών

 

14 Ιανουαρίου 2015, ALPHA