2 Ιουλίου, 2018

«Πιθανότερο να κατακτήσει η Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά το Ποτάμι να στηρίξει την Κυβέρνηση»

Γιώργος Μαυρωτάς

Στη μεταβολή των δεδομένων και τη διάψευση των προσδοκιών απέδωσε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, την αποχώρηση του κόμματος από το ΚΙΝ.ΑΛ. κατά τη συμμετοχή του στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6FM το πρωί της Δευτέρας 02 Ιουλίου 2018.

Εξήγησε πως το Ποτάμι θέλησε να συμβάλλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του προοδευτικού μεσαίου χώρου, όμως το εγχείρημα παρεξέκλινε από την αρχική πρόθεση, όπως φάνηκε από τις διαδικασίες και τη στόχευση, κατευθυνόμενο στην πασοκοποίηση.

Παρουσίασε ως κομβικές αντιθέσεις αφ’ ενός μεν το αίτημα για πρόωρες εκλογές που έθεσε η κα Γεννηματά χωρίς να έχει συζητηθεί στα όργανα, αφ’ ετέρου δε το γεγονός ότι παρότι στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝ.ΑΛ. είχε διαμορφωθεί πλειοψηφία 5 προς 1 υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό, επικράτησε η άποψη της μιας. Απέρριψε το διακοσμητικό ρόλο που επιφυλάχθηκε για το Ποτάμι εντός του ΚΙΝ.ΑΛ., διευκρινίζοντας πως το Ποτάμι αποτέλεσε συνιδρυτή του εγχειρήματος και δεν ήταν απλώς ο ανεπιθύμητος μουσαφίρης που έβλεπαν ορισμένα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του Ποταμιού, εστίασε στη συνέχεια του αποδοτικού του έργου εντός κοινοβουλίου και στην εκ νέου συνάντηση με δυνάμεις του προοδευτικού μεσαίου χώρου που βρίσκονται εκτός και με τις οποίες είχε απομακρυνθεί μετέχοντας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Διευκρίνισε ότι το Ποτάμι δεν ψηφίζει a la carte αλλά βάσει των θεμελιωδών του αρχών όπως η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, η αντιμετώπιση του λαΪκισμού, η επίλυση ζητημάτων όπως το Μακεδονικό. Απέρριψε το χαρακτηρισμό του δεκανικιού, λέγοντας πως το Ποτάμι αποτελεί δεκανίκι της λογικής, η οποία, στην Ελλάδα, είναι ανάπηρη. Εμφατικά, δήλωσε πως είναι πιθανότερο να κατακτήσει η Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο παρά το Ποτάμι να στηρίξει την Κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας, παρέπεμψε στο ανοικτό συνέδριο του Οκτωβρίου για τα επόμενα βήματα του κόμματος, προβλέποντας αυτόνομη κάθοδο στη βάση μιας ατζέντας τύπου Macron.

 

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com