14 Ιουνίου, 2017

Ποιος διαλύει την αστυνομία;

Τομέας Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πιστεύει ο κ. Φορτσάκης; Ή η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, όπως διατεινόταν ο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι κόντρες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν αφορούν τους πολίτες. Γίνονται στα παράθυρα των καναλιών με σκοπό τη συσπείρωση ψηφοφόρων. Και συγκαλύπτουν αυτό που πραγματικά διαλύει την αστυνομία: τον κομματισμό.

Είτε συριζαϊκός, είτε νεοδημοκρατικός, ο κομματισμός στην ιεραρχία της αστυνομίας, η αναξιοκρατία στις προαγωγές, τις μεταθέσεις, τις εκπαιδευτικές δυνατότητες, αποδυναμώνουν την ελληνική αστυνομία. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αξιόλογο. Και αυτό το βλέπει η ελληνική κοινωνία κάθε φορά που μπαίνει στην άκρη ο κομματισμός και οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους. Το Ποτάμι εμπιστεύεται τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας και καταδικάζει τις προσπάθειες κομματοκρατίας, δεξιές και αριστερές.

Οι πολιτικάντηδες, που θυμούνται την αστυνομία όταν έχουν μπροστά τους ένα μικρόφωνο, δεν πείθουν κανέναν. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για το Μενίδι, ούτε για τα Εξάρχεια, ούτε για το pride, ούτε για τίποτα άλλο πέρα από ψήφους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έδειξαν στην πράξη πόσα από αυτά που λένε εννοούν.

Ο Τομέας Δημόσιας Τάξης του Ποταμιού στηρίζει τους Έλληνες αστυνομικούς που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αντίξοες συνθήκες. Και συγχαίρει τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο gay pride. Σε μια δημοκρατική κοινωνία, η αστυνομία προστατεύει και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό δε θα επιτρέψουμε να το αναιρέσει κανένας κούφος πρύτανης και κανένας κακός πρωθυπουργός.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να γίνει πιο δημοκρατική, πιο ανεκτική, πιο φιλελεύθερη. Γιατί, τελικά, είναι θέμα παιδείας. Στο μεταξύ, ας βοηθήσουμε όλοι να περιοριστεί η οπλοκατοχή και να εκλείψουν οι θύλακες ανομίας που το κράτος τόσα χρόνια επέτρεπε. Και ας πάψει η ψηφοθηρία. Αρκετό κακό έχει κάνει.