18 Σεπτεμβρίου, 2015

Περιοδεία του Ποταμιού στην Έδεσσα

Ποτάμι

Η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου και η υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης Νιόβη Παυλίδου, συνοδευόμενες από τους υποψήφιους βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια Πέλλας με το Ποτάμι, Ιάκωβο Θεοδώση και Νικόλαο Ρίζο, καθώς και εθελοντές, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου την Έδεσσα.

Το κλιμάκιο του Ποταμιού συναντήθηκε με επίσημους φορείς, καθώς και με κατοίκους της πόλης. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ελλείψεις πόρων στα ταμεία του Δήμου, απόρροια των capital controls και των προβλημάτων χρηματοδότησης όλων των έργων, λόγω της δέσμευσης των αποθεματικών των ταμείων, από την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Οι εκπρόσωποι του κινήματος επισκέφτηκαν στη συνέχεια τον πρόεδρο του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο, με τον οποίο συζήτησαν τις επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις της Πέλλας, καθώς και για προτάσεις ελάφρυνσης των επιπτώσεων της κρίσης.

Αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας όπου τους υποδέχτηκε σε εγκάρδιο κλίμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ. Ιωήλ, ο οποίος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία, για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας και για την προσφορά της στον τομέα της παιδείας. Δε παρέλειψε να αναφερθεί και στην παντελή έλλειψη συνεργασίας με τις δομές του κράτους, στο έργο αυτό.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Έδεσσας και αμέσως μετά, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και blogs της Πέλλας στον ψηλό βράχο.