30 Απριλίου, 2015

Περί της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του Δ.Σ. της ΕΡΤ

Ποτάμι

Η πρώτη φορά αριστερά δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της σφοδρής –και εκ των ένδον- κριτικής για το νόμο για την ΕΡΤ και η επιβεβαιώσή της ήρθε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Τη μεθεπομένη της ψήφισης του νόμου, ο οποίος δημιουργεί μια ασφυκτικά ελεγχόμενη από την κυβέρνηση και τον υπουργό ραδιοτηλεόραση, που ψευδεπίγραφα αναφέρεται ως δημόσια, η οποία δεν είναι και βιώσιμη, δημοσιεύθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο Δ.Σ.

Φυσικό θα μπορούσε να πει κανείς. Έλα, όμως, που η πρόσκληση αναρτήθηκε σήμερα και λήγει τη Δευτέρα 1.00 μ.μ. Πρόκειται για πρόσκληση υπερεπείγουσα αφού έχει διάρκεια μικρότερη των 24 εργάσιμων ωρών (!!), καθώς μεσολαβεί και το τριήμερο αργιών.

Βέβαια οι ενδιαφερόμενοι ήταν έτοιμοι από καιρό. Αφού είναι προαποφασισμένο, λοιπόν, ας διορίσει τους εκλεκτούς του ο Υπουργός Επικρατείας μόνος του. Εξ άλλου όπως νομοθέτησαν η Βουλή απλώς θα εκφράσει άποψη.

Είχαμε προειδοποιήσει στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή πως πρώτα με το “μαύρο” και τώρα το “συριζονόμο” η ΕΡΤ κινδυνεύει να γίνει η “πλατεία Κλαυθμώνος” του 21ου αιώνα. Να μετατραπεί, δηλαδή, στο πρώτο λάφυρο επί του οποίου θα επιπίπτει με βάρβαρο τρόπο κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση για να το λεηλατεί, να το ξεθεμελιώνει κι όλα πάλι από την αρχή.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ σύντομα.

ΥΓ. Γιατί όλο αυτό το θέατρο; Προς τι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος; Γιατί δεν μας ανακοινώνει απ΄ ευθείας ο Υπουργός τα ονόματα του Δ.Σ.;
“Αγαπητοί ακροατές, αγαπητοί τηλεθεατές, καλή σας νύχτα! ΥΕΝΕΡΤ”

Σπύρος Δανέλλης, Βουλευτής Ηρακλείου
Γρηγόρης Ψαριανός, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

30 Απριλίου 2015