6 Ιουλίου, 2017

«Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Γιώργος Αμυράς

To Υπουργείο Τουρισμού έχει καθυστερήσει φρικτά να αναγνωρίσει και να πιστοποιήσει τις Ιαματικές Πηγές της Ικαρίας, ενώ εδώ και δυο χρόνια ο Δήμος Ικαρίας περιμένει απάντηση στο αίτημά του.

«Παλεύουμε για τα αυτονόητα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς στην εκπομπή του Γιώργου Βιταρά στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου», τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να κυνηγάει το θέμα ως ότου αφυπνιστεί η κα Κουντουρά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την τουριστική αξία των πηγών, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τις χαρακτήρισε πράγματι «ανάρπαστες τουριστικά» και τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα η δημόσια διοίκηση να ασχοληθεί, προκειμένου οι ιαματικές πηγές τις Ικαρίας να μπουν στο επίσημο πρόγραμμα όλων εκείνων που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τις θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας, μέσω μιας ιστορίας που εξιστόρησε, επισημαίνοντας βέβαια ότι στη χώρα μας δεν γίνεται σωστή τουριστική εκμετάλλευσή των πόρων μας.

«Θα τρέχω μέχρι να υπάρξουν απαντήσεις και να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αμυράς, ενώ ανέφερε πως «οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υπάλληλοι των πολιτών και δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν τον πολίτη αφ΄υψηλού ή να μην του δίνουν απαντήσεις». «Είναι δυνατόν να τίθεται το θέμα στο υπουργείο και να μην παίρνουμε απάντηση;» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Για το ίδιο θέμα ο Γιώργος Αμυράς μίλησε και στο Ράδιο Αρμονία 103,2. Ακούστε το ηχητικό:

*Ο Γιώργος Αμυράς είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθηνών του Ποταμιού