3 Απριλίου, 2017

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Τομέας Πρόνοιας και Αναπηρίας

Στις 2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, κοντά στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους βρέθηκε δια του πολιτικού υπευθύνου Βασίλη Χαρόπουλου ο τομέας Πρόνοιας και Αναπηρίας του Ποταμιού και παρακολούθησε την ημερίδα Μιλάμε Εμείς για Εμάς που διοργάνωσε με επιτυχία η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ).

Τονίσθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα αναπηρίας, ίσης μεταχείρισης, προσβασιμότητας και αυτοδιάθεσης.

Διαπιστώθηκε η αδυναμία της Ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Στο περιθώριο της ημερίδας γονείς νέων με αυτισμό εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών τους σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις στέγες αυτόνομης, ημιαυτόνομης διαβίωσης αλλά και την αγανάκτησή τους για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι νέοι που βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία και οι οικογένειές τους, καθώς αν και υπάρχει γνωμάτευση από τα ΚΕΠΑ,
​ ​υποχρεώνονται να περάσουν και από στρατιωτικές επιτροπές για την απαλλαγή τους από τη στράτευση, ταλαιπωρία που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν υπήρχε αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών και αιτήθηκαν από το Ποτάμι έμπρακτα να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Κλείνοντας την ημερίδα, ​​διαπιστώθηκε και με τον πλέον επίσημο τρόπο πως με την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη τα άτομα με αυτισμό εντάσσονται ισότιμα στην κοινωνία.