25 Απρίλιος, 2017

π² με διευθυντή τον Γιάννη

Ποτάμι

Το Ποτάμι καλωσορίζει σήμερα έναν ακόμη πολίτη με γνώση και σχέδιο. Έναν νέο άνθρωπο. Τη θέση του Διευθυντή του Ινστιτούτου του Ποταμιού, του π², αναλαμβάνει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση σε θέματα Πολιτικής Συμπεριφοράς και Μεθοδολογίας Πολιτικής Έρευνας. Στα 41 του, έχει ήδη συμπληρώσει 12 χρόνια θητείας ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο και έχει διαχειριστεί δύο διαπανεπιστημιακά ερευνητικά έργα υψηλού προϋπολογισμού. Τα τελευταία πέντε χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των δημοσκοπήσεων, αρχικά ως Διευθυντής της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ως Επιστημονικός Διευθυντής της εταιρείας Prorata.

Από παρατηρητής της ελληνικής πολιτικής, σήμερα αποφασίζει να ενεργοποιηθεί στην παραγωγή προτάσεων προοδευτικής πολιτικής. Και φυσικά το π² είναι ο φυσικός του χώρος, ένας χώρος ανοιχτός και συνάμα προσδιορισμένος: τεκμηρίωση εναλλακτικών πολιτικών που θα απαντούν στα αδιέξοδα της εποχής μας. Ένας χώρος λογικής, όπως άλλωστε παραπέμπει και το μαθηματικής έμπνευσης όνομα του Ινστιτούτου. Ο Γιάννης έχει μάθει να μετρά και να τεκμηριώνει και αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην προσπάθεια μας.

- Διαβάστε εδώ και το κείμενο του Γιάννη Κωνσταντινίδη που φιλοξενείται σήμερα στο site

 

IK_Photo

 

Π2