29 Αυγούστου, 2017

Όταν οι οπαδοί του «υπαρκτού» ανακαλύπτουν τις ιδιωτικές επενδύσεις

Ποτάμι

Ο κ.Τσίπρας μας ενημέρωσε πανηγυρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είχαμε τριπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ομολογεί δηλαδή, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, το κόστος από την καθυστέρηση που τόσο καιρό του επισημαίναμε. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά ούτε πιστεύει σε αυτές ούτε μπορεί να τις προωθήσει. Για να μπει η χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης (κι όχι αναιμικής) έχει ανάγκη από τουλάχιστον 100 δισ. επενδύσεις ως το 2020. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλα μυαλά. Όχι οπαδοί του «υπαρκτού» και του παρωχημένου κρατισμού.

Ο Πρωθυπουργός των capital controls υποσχέθηκε και τη λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2018. Την ίδια στιγμή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι σε ύπνωση, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν κεφάλαια κι όταν τα βρίσκουν πληρώνουν αβάσταχτα επιτόκια και η ρύθμιση των 105 δισ. κόκκινων δανείων παραπέμπεται συνέχεια στις ελληνικές καλένδες.

Οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις, τις οποίες απέφευγαν μέχρι πρότινος, δεν κάνουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φιλικούς στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Τα εμπόδια που βρίσκουν όσοι επιμένουν να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, τους κάνουν να το γνωρίζουν καλά.