7 Φεβρουαρίου, 2017

Όσοι φεύγουν είναι δειλοί

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Το Ποτάμι θα συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει τη χώρα σε συνεργασία με όσους θέλουν και όσους μπορούν να αφήσουν τη σιγουριά των κομματικών τους μηχανισμών είπε o Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

Ερωτώμενος για την αποχώρηση βουλευτών είπε:

«Αυτοί που φεύγουν από το Ποτάμι είναι άνθρωποι δειλοί που δεν θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη γι΄ αυτό που ο κόσμος τους ψήφισε. Τα πρόσωπα αυτά -που δεν είχαν μάλιστα και πολιτική ιστορία- ο κόσμος τα ψήφισε για τις αρχές του Ποταμιού και αυτές οι αρχές του Ποταμιού λένε ρήξη με το παλιό σύστημα και όχι ένταξη σε αυτό». Επισήμανε δε ότι «δεν υπήρχαν διαφωνίες για τις πολιτικές μας θέσεις, μόνο ο τρόμος μπροστά στην επερχόμενη κάλπη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι τα προβλήματα της χώρας είναι λίγο μεγαλύτερα από το μπόι μας και ότι δεν μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας. Στη συνέχεια ανέφερε: «Έχουμε προτείνει στις κεντρώες δυνάμεις, να βρούμε ένα τρόπο να συνεργαστούμε. Όχι καταπίνοντας ο ένας τον άλλον. Εμείς λέμε να βρεθούμε όλοι μαζί απέναντι στα προβλήματα της χώρας, αλλά όχι εντάσσοντας το ένα κόμμα μέσα στο άλλο». Στη συνέχεια επεσήμανε ότι πολλές φορές οι ενώσεις οδηγούν στο «κουκούλωμα» των προβλημάτων. «Εάν εμείς μπούμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να συνυπογράψουμε το κυβερνητικό τους παρελθόν και δεν θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας: «Το να παραχωρήσουμε την ψήφο που πήραμε τον Σεπτέμβριο σε ένα άλλο κόμμα για να κερδίσουμε κάποιοι τις καρέκλες μας και τη συνέχιση του πολιτικού μας βίου, δεν θα το κάνουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι θα ήταν καλύτερο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι τρεις και όλες οι δυνάμεις του κέντρου να συνεργαστούν για τη λύση που θέλει η χώρα.

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με τις προθέσεις του σε ότι αφορά την πολιτική του καριέρα ήταν κατηγορηματικός ότι η συνέχιση ή όχι της πολιτικής του δράσης θα αποφασιστεί από τους πολίτες στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας: «Αν ο κόσμος δεν μας θέλει, θα μας το πει στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και βεβαίως δεν θα επιμείνουμε να καθόμαστε στο σβέρκο του απλώς για να παίρνουμε κάποιες μικρές χρηματοδοτήσεις».

Δείτε το βίντεο: