27 Μαΐου, 2014

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών καλωσορίζει “Το Ποτάμι”

Ποτάμι

Ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάννες Ζβόμποντα (Αυστρία) και η Γενική Γραμματέας Αννα Κολόμπο (Ιταλία) με μηνύματά τους προς τον Σταύρο Θεοδωράκη καλωσόρισαν την απόφαση των ευρωβουλευτών από “Το Ποτάμι” να ενταχθούν ως ανεξάρτητοι στην ομάδα τους. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δύο μηνυμάτων.

Ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάννες Ζβόμποντα (Αυστρία) και η Γενική Γραμματέας Αννα Κολόμπο (Ιταλία) με μηνύματά τους προς τον Σταύρο Θεοδωράκη καλωσόρισαν την απόφαση των ευρωβουλευτών από “Το Ποτάμι” να ενταχθούν ως ανεξάρτητοι στην ομάδα τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δύο μηνυμάτων.

“Αγαπητέ Σταύρο
Κατ'αρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ προσωπικά εσένα και το κόμμα σου για τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που σημειώσατε στις ευρωεκλογές. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να επιβεβαιώσω την αποδοχή των εκλεγμένων ευρωβουλευτών σας στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Βεβαίως επειδή “Το Ποτάμι “ δεν είναι μέλος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η ομάδα μας, με βάση τους κανόνες της σχετικής διαδικασίας, θα πρέπει να λάβει και τυπικά την σχετική απόφαση στην πρώτη της σύνοδο τον Ιούνιο.
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην ομάδα μας και προσβλέπω με χαρά στη μελλοντική μας συνεργασία.”
Χάννες Ζβόμποντα
Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

“Αγαπητέ Σταύρο
Είμαι πολύ ευτυχής με την απόφασή σας. Ακόμα θυμάμαι την συνάντησή μας στο γραφείο του Προέδρου Ζβόμποντα και πραγματικά αισθάνομαι ότι μοιραζόμαστε αξίες και στόχους καθώς και την αποφασιστικότητα, που απαιτείται για να εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε ένα φρέσκο αέρα στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
Ανυπομονώ να συναντήσω τους ευρωβουλευτές σας στις Βρυξέλλες.

Φιλικά
Αννα Κολόμπο (Ιταλία)
Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών”