6 Δεκέμβριος, 2018

«Οι παροχές Τσίπρα στοχεύουν στις εκλογές και όχι στην ανάπτυξη»

Γιώργος Μαυρωτάς

Ο χρόνος των εκλογών θα καθοριστεί από την κατά Τσίπρα καταλληλότερη στιγμή για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκτίμησε ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά την πρωινή παρουσία του στην εκπομπή της ΕΡΤ1, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Προέβλεψε μάλιστα ως απώτατο σημείο για τις εθνικές εκλογές τον προσεχή Μάιο μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.

Αναφερόμενος στα μέτρα ελαφρύνσεων και παροχών που ανακοινώνει η κυβέρνηση, τόνισε ότι το Ποτάμι τα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά ώστε να παραμείνει συνεπές στην επιχειρηματολογία του. Επεσήμανε ότι βασική άξονας πρέπει να είναι η παραγωγή πλούτου και όχι η διανομή της φτώχιας, παρουσιάζοντας επικίνδυνες ενδείξεις στον προϋπολογισμό, με την περυσινή πρόβλεψη
για ανάπτυξη 2,5% να έχει αποτέλεσμα μόλις 2% και την αύξηση των επενδύσεων αντί του προβλεφθέντος 11,4% να φθάνει σε μόλις 0,8%. Διαπίστωσε πως χωρίς αύξηση των επενδύσεων και της παραγωγής ώστε να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό όλα τα μέτρα θα αποδειχθούν πρόσκαιρα και λόγια του αέρα και η θρυλούμενη από κυβερνητικής πλευράς ανάπτυξη έχει ως στόχευση το προεκλογικό όφελος και όχι το συνολικό όφελος της οικονομίας. Επίσης αυτό που έχει κτυπηθεί είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας και σήμερα με την υπερφορολόγηση δεν έχει κανένα κίνητρο να παράξει παραπάνω.

Ολοκληρώνοντας, χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ εκτός πλαισίου συμφωνίας και προφανώς για εσωτερική κατανάλωση εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας στη βουλή της FYROM για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Εκτίμησεπως η συμφωνία έχει εργαλειοποιηθεί εντός Ελλάδος ώστε να προβάλλονται και να μεγεθύνονται ανυπόστατες φοβίες, ενώ περιέχονται ασφαλιστικές δικλείδες ειδικά στα άρθρα 5, 6, 7 της συμφωνίας. Επέμεινε στη θέση της πλειοψηφίας των βουλευτών του Ποταμιού πως η συμφωνία δίνει την ευκαιρία αλλαγής σελίδας στην περιοχή και στην Ελλάδα τη δυνατότητα και να γίνει πυλώνας σταθερότητας. Κατέληξε πως η συμφωνία δεν πρέπει ούτε να εξιδανικεύεται ούτε να δαιμονοποιείται και τα εθνικά θέματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μεατζέντα μέλλοντος και όχι παρελθόντος.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Αντιπρόεδρος του Ποταμιού