6 Μάρτιος, 2019

Οι νέοι μέχρι να βρουν δουλειά δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια

Κατερίνα Μπακογιάννη

Στην εκπομπή "Επόμενη Μέρα" της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη.

Ερωτηθείσα σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της τραγωδίας στο Μάτι, η κα. Μπακογιάννη απάντησε πως "στο Μάτι υπάρχουν 42 δομές και 9 υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την πυρόσβεση. Το Ποτάμι ανέκαθεν θεωρούσε μεγάλη ανάγκη να εξαληφθεί το κομματικό-πελατειακό κράτος, γεγονός που θα βοηθούσε στο να γίνουν οι υπηρεσίες περισσότερο αποτελεσματικές." Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί αλλά "το κράτος τι έχει κάνει αναφορικά με αυτό; τι έχει κάνει για να μην ξανασυμβεί το ίδιο στο μέλλον; έχει γίνει κάποια συγχώνευση σε αυτές τις δομές; έχουν μπει άτομα με κριτήρια;" αναρωτηθηκε ολοκληρώνοντας.

Αναφορικά με το επίκαιρο θέμα του δημογραφικού, η κα. Μπακογιάννη χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα, "πολιτική επιδομάτων". Τα επιδόματα, είναι ένα μέτρο επιφανειακό το οποίο θα μπορούσε να λύσει μόνο για ένα πολύ μικρό διάστημα κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς. Το Ποτάμι κάνοντας πολιτική "αλλιώς" στοχεύει στο να κρατήσουμε τους νέους που φεύγουν από την χώρα μας, έτσι ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα, κάνοντας οικογένεια εδώ με πιο ουσιαστικές προτάσεις όπως "μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές για 5 χρόνια στους αυτοαπασχολούμενους νέους και στους νέους επιχειρηματίες". Διότι μόνο αν βοηθήσεις τους νέους να νιώσουν εργασιακά ασφαλείς, θα μπορέσουν να κινητοποιηθούν να κάνουν οικογένεια.

Κλείνοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, καυτηρίασε το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία δεν καταδίκασε εξ αρχής το γεγονός με τον κ. Γεωργιάδη, παρά αναλώθηκε στο να ανακοινώσει αρκτετές μέρες μετά πως ο κ. Γεωργίαδης δεν ανήκει πια στο κόμμα από το 2016.

Δείτε το βίντεο: