12 Μαΐου, 2019

Οι κανονισμοί πρέπει να αλλάζουν, όταν έχουν αλλάξει οι καταστάσεις

Μίλτος Κύρκος

O Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Αθήνα Σήμερα” της Νόνης Καραγιάννη, στον ρ/σ Αθήνα 98,4

“Ο Τίμερμανς δεν είναι από τους σοσιαλδημοκράτες που οραματίζονται κόσμους που δεν είναι εφικτοί” δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Αθήνα Σήμερα” της Νόνης Καραγιάννη, στον ρ/σ Αθήνα 98,4. Ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, εκτίμησε πως η Ευρώπη θα χρησιμοποιήσει σίγουρα τον Ολλανδό πολιτικό, που οδήγησε τη μάχη ενάντια στην Ουγγαρία και στην Πολωνία για το κράτος δικαίου, ωστόσο, "δυστυχώς δεν θα παίξει για Πρόεδρος”. Εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία του '14 θα λήξει επειδή οι συμφωνίες συνδέονται και με πρόσωπα και τόνισε πως "οι κανονισμοί είναι για να για να αλλάζουν, όταν έχουν αλλάξει οι καταστάσεις". Άρα, κατέληξε, ανοίγονται άλλες επιλογές. Σε αυτές, σύμφωνα με τον κ. Κύρκο, δεν θα είναι ο κ. Βέμπερ οποίος, σε σύγκριση με τον νυν Πρόεδρο της Κομισιόν, “προκαλεί ρήγματα παρά συνθέσεις”.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Τουρκία και την επιρροή στις σχέσεις με την Ελλάδα, είπε πως πρέπει να φύγει το “αγκάθι” των S400 από τη μέση και ξεκαθάρισε πως “εμείς θέλουμε να λύνονται τα προβλήματα της Τουρκίας, να μπορεί να υπάρχει ένας διάλογος και με την Ε.Ε και με τις ΗΠΑ”. Αμφισβήτησε πως έχει φτάσει η ώρα να καταρρεύσει η κυβέρνηση στην Τουρκία, από την ενδεχόμενη νίκη του Ιμάμογλου, όμως μία πιθανή ήττα του Ερντογάν θα αποδείξει “ότι και ο αυτοκράτορας είναι τρωτός”. Τέλος, δήλωσε την αντίθεση του στη λογική ότι “σπρώχνοντας την Τουρκία στο γκρεμό αυτοί που θα κερδίσουν είμαστε εμείς” τονίζοντας πως σε μία τέτοια ακραία περίπτωση “αυτούς που θα έπαιρνε μαζί της η Τουρκία, θα είμαστε εμείς”.

Ακούστε το ηχητικό: